Jelzáloghitel fedezeteként elfogadható ingatlantípusok

  2021. május 11.

Jelzáloghitel felvételekor a bank számára szükséges ingatlanfedezetet felajánlani. Ami érthető, hiszen jelzáloghitel esetébe általában nagyobb összegről van szó, így a hitelintézet is szeretné bebiztosítania magát arra az esetre, ha az adós nem fizeti a felvett jelzáloghitelt. A fedezet értéke meg kell, hogy feleljen a bankok által minimálisan előírt forgalmi értéknek, mely általában 3-5 millió forint. Egy ingatlanfedezet mindenképpen szükséges a jelzáloghitel felvételéhez, de előfordulhat, hogy a fedezetként felajánlott ingatlan értéke kevésnek bizonyul, ebben az esetben lehetőség van több ingatlan, úgynevezett pótfedezet bevonására is.

 


hirdetés

A hitelintézetek többségénél kizárólag lakóingatlan lehet a fedezet, úgy, mint, társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, néhány bank azonban elfogad fedezetként nyaralót és hétvégi házat is. Egyes esetekben a hitelt nyújtó intézmények engedélyezik, hogy építési telek legyen a fedezet, illetve van olyan bank a piacon, amely elfogad tanyát, üzletet, termőföldet is a meghatározott feltételek teljesítése esetén. Garázs csak abban az esetben vonható be fedezetként, ha önálló helyrajzi számmal rendelkezik, illetve értéke eléri a másfél millió forintos határt.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...