Ingatlanfedezet feltételei jelzáloghitel esetén

  2021. május 10.

Hitelfelvételkor szigorú banki követelményrendszernek kell megfelelnie a hitelfelvevőnek. Minden hitelintézetnek van egy általános, és egy belső, felügyeleti szerveik által jóváhagyott hitelezési szabályzata. Ha ennek megfelel a hiteligénylő, akkor kaphat hitelt. Ha valaki a hitelfelvétel alapkövetelményeinek akár egyikén is elbukik, biztos lehet benne, hogy nem kaphat kölcsönt. Teljesíteni kell a személyi feltételeket, meg kell lennie az előírt munkaviszonynak, a jövedelemnek el kell érnie a bank által meghatározott mértéket, be kell szerezni a megfelelő dokumentumokat, illetve jelzáloghitel esetén az ingatlanfedezet feltételeinek is stimmelnie kell.

Jelzáloghitel esetén fontos, hogy a fedezetként felajánlott ingatlan megfeleljen a hitelt nyújtó bank követelményeinek. Érthető, hogy szigorúak ezek a feltételek, hiszen a banknak be kell biztosítania magát arra az esetre, ha az adós nem tudja fizetni a felvett jelzáloghitelt. A fedezetként felajánlott ingatlan lesz ez a biztosíték. Amennyiben az adós nem tudja fizetni a kölcsönt, akár el is veszítheti a fedezeti ingatlant.

 

Ingatlanfedezet feltételei jelzáloghitel esetén:

  • tulajdoni lap
  • megfelelő érték
  • az ingatlan aktuális állapota megfeleljen a tulajdoni lapon bejegyzetteknek
  • az ingatlan rendelkezzen jogerős használatbavételi engedéllyel (kivéve építési telek)
  • nincs az ingatlannal kapcsolatos, folyamatban lévő bírósági eljárás
  • önállóan forgalomképes (Olyan ingatlan, melynek forgalomképességét nem korlátozza semmi, vagyis az ingatlan nyilvántartási státusza rendezett. Tulajdoni lapján perfeljegyzés nincs.)
  • banktól függő értékállósági és eladhatósági feltételeknek megfelel
  • tehermentesség, vagy elfogadható teher (Az az ingatlan, melynek tulajdoni lapján sem perfeljegyzés, sem jelzálogjog, sem végrehajtási jog, sem elidegenítési és terhelési tilalom nincs feljegyezve.)

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...