Január 1-től több helyen lehet bankkártyával fizethetni

  2021. február 02.

Sokan részesítik előnybe a bankkártyás fizetést a készpénzes fizetéssel szemben. Ez érthető, hiszen ezzel felgyorsítható a vásárlási folyamat. Egy lakossági felmérésből az derült ki, hogy a bankkártyával rendelkezők nagyobb százalékával előfordult már, hogy azért nem tudott vásárolni valahol, mert nem volt lehetősége kártyával fizetni. 2021. január 1-től több helyen lehet bankkártyával fizethetni, mert minden online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőséget vásárlói részére.

 

A bankkártya-tulajdonosok 42%-át bosszantja, hogy több helyen nem lehet kártyával fizetni. 37%-ukat viszont nem zavarja, ha a bankkártya helyett készpénzt kell használniuk. Azt, hogy csak készpénzzel fizethetnek legtöbbször kiskereskedőknél, kisebb szolgáltatóknál, vagy piaci és egyéb árusoknál tapasztalták a megkérdezettek.

2021. január 1-től változhat a helyzet, mert minden online pénztárgéppel rendelkező vállalkozásnak biztosítania kell az elektronikus fizetés lehetőségét. Ez azért is előnyös a vásárlóknak, mert a bankkártyával történős vásárlás nekik ingyenes. Ebben az esetben az üzlet fizet díjat a banknak. A másik ok, amiért sokan a bankkártyás fizetést részesítik előnyben, hogy fizetésük bankszámlára érkezik, így a készpénzfelvétel költségeit is megspórolhatják. Ugyan már minden bankszámláról havonta két alkalommal, díjmenetesen lehet pénzt felvenni 150 ezer forintig, mégis sokan ezt nem jól használják ki, így végül fizetnek.

A bankkártya-elfogadóhelyek számának emelkedésével még népszerűbb lehet az elektronikus bankolás, például megnőhetnek az online fizetések, a netbankos és mobilbankos utalások, amelyekkel jelentősen lefaraghatók a banki költségek.


hirdetés

 

A bankkártyás fizetés előnyei:

  • Mindig van nálunk pénz, akár nagyobb összeg is.
  • Egyre szélesebb az elfogadói hálózat.
  • Pontosan követhető mennyi pénzt költ.
  • Gyorsan lehet vele fizetni, hiszen a PayPass-al már elég egy érintés.
  • Külföldön is mindig kéznél van a bankkártya.
  • Egyszerűen befizetheti közüzemi számláit az interneten, a bankkártyája regisztrálásával.
  • A bankkártya a szürke és a feketegazdaság meggátolásának egyik legjobb módja, mert az effajta fizetésnek nyoma van.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...