Ingatlanvásárlás befektetés céljából

  2017. április 25.

Az ingatlanpiac fellendülése már évek óta tart, és a lakásárak tetőzése egyre inkább úgy tűnik, még várat magára. Az ingatlanvásárlás befektetés céljából most kedvező lehet, akár használt lakást vesz, vagy akár épít. Az alacsony jegybanki kamat miatt az emberek tömegesen vették ki pénzüket a bankból és fektették ingatlanba, ami fellendítette az ingatlanpiacot. 

 

Egyértelmű, hogy az ingatlanárak az országban nem egységesen emelkedtek. A fővárosban, illetve a Balaton és a Velencei-tó környékén jelentősen 30%-kal (van, hogy még magasabb) nőttek az ingatlanárak, de  a megyeszékhelyeken, megyei jogú városokban, és a fejlett ipari régiókban is, illetve a turisztikai-idegenforgalmi városokban is felpezsdült az ingatlanpiac, mint például Hajdúszoboszlón és Pécsett.

 

A legnagyobb emelkedés egyértelműen Budapesten van, hiszen az itt lakó embereknek van a legtöbb befektetni való tőkéjük, illetve ezen felül is több tényező van, amiért a főváros közelében lévő ingatlanok értékállóak maradnak. 

Ilyenek pédául a következők:


hirdetés
  • Budapest kínálja a legtöbb munkahelyet
  • turisztikai-idegenforgalmi látnivalókból, és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrából is itt van a legszélesebb és legmélyebb választék
  • sok az albérletkiadási célra vásárolt ingatlan, mint befektetés
  • logisztikai központok találhatók a közelben 

 

Észak -és Dél- Alföldön, valamint Közép-Magyarországon az ingatlanárak nem kedvezőek, ezért befektetés céljából ingatlant vásárolni ezekben a régiókban nem ajánlatos. Viszont annyi pénzből, amennyiből megvesz egy új építésű lakást Budapest egyik központi kerületében, addig Békéscsabán ugyanannyi pénzből akár 2-3 ugyanakkora, új építésű lakást tud venni. Vidéken több jár a pénzért, többet ér a forint. A kérdés csak az, hogy befektetés céljából megéri-e ott ingatlant vásárolni? 

 

Fektessen be másként! 

Fektessen be saját házába. Magyarországon is egyre több helyen érhetőek el, a különböző pályázatok útján elnyerhető beruházások, melyek között a legnépszerűbbek az energiafelhasználásra irányuló beruházások, melyekre egyre nagyobb a kereslet. 

A napelemes technológia segítségével helyben termelt, környezetbarát és költséghatékony energiát állíthat elő otthonában. A Nap egy biztos, és természetes energiaforrás, aminek segítségével megtermelheti háztartása villamos-energia szükségletét. 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...