Folytatódik az ingatlanpiac fellendülése!

  2017. január 13.

A vevőkörbe az első lakásukat vásárlók, a nagyobb lakásba költözők vagy éppen a szétköltözők mellett új résztvevőként a CSOK-ból finanszírozott vásárlók is megjelentek, valamint nagy számot tesznek ki a befektetési célú vásárlók is. Az ingatlanoknál az albérleti díjnövekedés, az alacsony hitelkamatok azok, amelyek együtt nagy mértékben erősítik a lakásbefektetői hajlandóságot. Folytatódik az ingatlanpiac fellendülése, valószínűleg az új építésű lakások lesznek keresettebbek, a CSOK bőkezű támogatási keretrendszere következtében. Ennek köszönhető, hogy az építkezések száma is növekedésnek indult. Ez lehet esetlegesen, ami megállítja a használt lakásárak növekedését.

Napjainkban minél jobban megközelíti az ingatlanok irányára a valós piaci értéket, annál jobban lecsökkenti az értékesítési időt is. Az optimális irányár meghatározásában érdemes szakértő segítségét kérni, ugyanis sok időt, energiát és pénzt is meg lehet ezzel spórolni.
 

 

Folytatódik az ingatlanpiac fellendülése! Mennyit lehet alkudni manapság egy lakás árából?

Néhány éve, a válság évei alatt a vevők hozzászokhattak az akár több 10%-os alkukhoz az ingatlan ár esetében, vagyis ahhoz, hogy ők diktálják a feltételeket, addig most sajnos az erős keresleti ingatlan piacon igencsak beszűkültek a vásárlók lehetőségei az alku mértékét tekintve.  


hirdetés

Sőt mostanában az is előfordul, hogy olykor felfelé indul meg az ingatlan licit a vevők között egy-egy jobb adottságú lakásért.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...