Így találja meg a legolcsóbb bankszámlát!

  2022. január 07.

Napjainkban szinte mindenki bankkártyát használ, amit a bankszámla tesz lehetővé. Egy jól kiválasztott bankszámlával több tízezer forintot spórolhat. Sok embernek régi, drága bankszámlája van, és gyakran nem is tartoznak hozzá olyan funkciók, amelyekre nap mint nap szükség lenne. Mutatjuk, hogy találja meg a legolcsóbb bankszámlát!

 

Egy bankszámla kiválasztásánál a legmeghatározóbb döntési tényező az az, hogy mennyit kell fizetni érte. A bankszámláknak lehetnek számlanyitási-, kártyakibocsátási-, éves számlavezetési-, tranzakciós és bankkártya használati-, valamint egyéb díjai is, mit például az sms értesítések költsége.

A bankok gyakran akciókban nagyon olcsó alapdíjjal kecsegtetnek. Mindig érdemes megvizsgálni, hogy az alapdíjon felül milyen egyéb költségek terhelik majd a számlatulajdonost. Az egyes csomagok díjai között különbségek lehetnek, sőt, olyan bankszámlák is léteznek, amelyek akár évekig díjmentesen használhatók. A bankszámla kiválasztásához érdemes átgondolni egyéni számlahasználati szokásait, mert ez nagyban befolyásolni fogja a várható havi, vagy éves díj mértékét.

 

A számlacsomag kiválasztásakor a másik döntő szempont, hogy az adott számlához milyen szolgáltatások, kiegészítő funkciók vehetők igénybe (készpénzfelvétel; aktív számlahasználat; internetbank; mobilalkalmazáson keresztül, a telefonról is elérhetők legyenek a banki funkciók; mobilfizetési szolgáltatás, stb.)

Vannak olyan tényezők, amelyek időhatékonyság, vagy kényelmi okok miatt is fontosak. Érdemes megvizsgálni, hogy az adott banknak van-e bankfiókja lakóhelye, vagy munkahelye közelében. Fontos, hogy az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség az összes hazai bankautomata használatára kiterjed, vagyis ahhoz nem kell a választott bank ATM-e.


hirdetés

 

Csökkentheti bankszámla költségeit bankváltás nélkül is, például, ha változtat néhány bankolási szokáson. Elég néhány apró változtatás, amelyeket egyszerűen meg tud valósítani. A személyes banki ügyintézés helyett használja az online felületeket. Például sokat spórolhat azon, ha netbankon, vagy a bank mobilalkalmazásában hajt végre bizonyos műveleteket (utalás, limitmódosítások). Ügyeljen az ingyenes készpénzfelvételre (Havi két alkalommal bármely bank automatájából vehet fel ingyenesen pénzt, összesen 150.000 Ft-ig.). A költséges SMS értesítések helyett érdemes igénybe venni a díjmentes push értesítések szolgáltatást.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...