Hogyan válasszon bankszámlát?

  2021. augusztus 27.

A bankszámla kiválasztásakor tisztában kell lennie saját bankszámla-használati szokásaival, hogy a legjobb döntést tudja meghozni. Ha egy bankszámla költségeit szeretné kiszámolni, a legfontosabb, hogy a saját szokásainak megfelelő költséggel számoljon, hiszen ebből tudhatja meg, hogy valójában mekkora költséget jelentene az Ön számára az adott bankszámla fenntartása. Bankszámlát nyitni egyszerű. Csak be kell vinni a kiválasztott bankfiókba a bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumokkal, és maximum fél óra alatt kész is az ügyintézés.

 

Amire még oda kell figyelni a számlacsomag kiválasztásánál, azok a kedvezmények. Számos induló kedvezményt ajánlanak abankok. Ezek általában fél-egy évre szólnak. Nem árt az azt követő időszakot is figyelembe vennie, mert elképzelhető, hogy hosszú távon nem éri meg, és rosszabbul jár, mintha a bankszámlanyitáskor a drágább számlacsomagot választotta volna.

 

Hogyan válasszon bankszámlát? A legfontosabb szempontok:

  • Milyen gyakran vesz fel készpénzt?
  • Az online vagy a bankfióki ügyintézést részesíti előnyben?
  • A számlái ellenértékét csoportos beszedési megbízással szeretné-e befizetni?
  • Hány alkalommal szeretne állandó és eseti átutalásokat indítani?
  • Bankkártyával vagy készpénzzel fizet inkább?
  • A tranzakciónkénti SMS szolgáltatás biztosan szükséges-e?
  • Mekkora a nettó jövedelme?

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...