Hó végi pénzügyi gondok? Itt a megoldás!

  2019. augusztus 14.

Sajnos rengeteg embernek okoz nehézséget anyagilag a hónap vége. A magyar mentalitáshoz tartozik, hogy sokan többet költenek, mint amennyit megengedhetnének maguknak. A legtöbb esetben a pénzügyi nehézségeket valamilyen hitel felvételével oldják meg. A személyi kölcsön népszerű manapság, de nem feltétlenül arra szolgál, hogy a hónap végi nehézségeket megoldja. A lakosság nem is erre veszi fel, hanem egyéb dolgok finanszírozására. Önt is gyötrik a hó végi pénzügyi gondok? Itt a megoldás, mutatjuk!

 

A hó végi nehézségek kezelésére a legjobb megoldás a folyószámlahitel. A folyószámlahitel egy hitelkeret. A hitelintézet meghatározza, hogy a jövedelmen túl mekkora összegig adósodhat el. A hitel pedig a következő jövedelem beérkezésekor automatikusan kiegyenlítődik. A folyószámlahitelhez elengedhetetlen a banknál vezetett bankszámla.

A folyószámlahitelek egyre elterjedtebbek hazánkban, gyakran választják a banki ügyfelek ezt a megoldást hó végi anyagi gondok elhárítására. A folyószámlahitel feltétele az adott banknál vezetett folyószámla, azonban általában az emberek nem a folyószámlahitel paraméterei szerint választanak bankszámlát. Ha hó végi anyagai problémái akadnak gyakran, érdemes ezt is számításba venni bankváltáskor, hiszen a feltételek bankonként nagyon eltérőek lehetnek.

 

Nagy kérdés, ha hónap végén vásárol egy drága holmit, és felhalmoz egy nagyobb adósságot a számlán, a következőleg beérkező jövedelme pedig mind törlesztésre megy, akkor mégis miből fog megélni abban a hónapban? A válasz: ismét a folyószámlahitelből. Ez egy ördögi kör. Fontos tehát, hogy tisztában legyen vele, hogy a folyószámlahitel is hitel. Ha felvette, akkor bizony törleszteni kell.

A folyószámlahitel felvétele egyéb hitelfelvételi lehetőségeit is jelentősen korlátozhatja. Ha hitelkeretet állít be, és abból egy forintot sem költ, akkor is beleszámítják azt a maximális törlesztőbe hitelfelvételnél, mégpedig a teljes hitelkeret 5%-áig.

Arra is érdemes odafigyelni, mielőtt folyószámlahitelt állít be, hogy kamatai magasak. A folyószámlahiteleknél a rendeletileg maximált THM 40% lehet. Sok hitelintézet THM-e súrolja ezt a határt.

 

Hó végi pénzügyi gondok? Itt a megoldás! - A folyószámlahitel számos előnnyel is rendelkezik:

  • Bármire elköltheti. Felhasználását nem kell igazolni.
  • Gyorsan és egyszerűen igényelhető. Akár már az igénylés napján is hozzájuthat a hitelkerethez.
  • Folyamatosan rendelkezésére áll.
  • Csak a felhasznált hitelkeret után kell kamatot fizetni.
  • Többször igénybe vehető és visszatölthető.
  • Gondoskodhat állandó átutalásai mindenkori biztos teljesíthetőségéről.
  • Elkerülheti a közüzemi díjai esetleges nem teljesítését követő fáradságos ügyintézést.
  • Megtakarításai biztonságban maradnak, mert azokhoz nem kell hozzányúlnia átmeneti pénzügyi gondok esetén.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...