Hitel munkáltatói jövedelem igazolás nélkül?

  2017. január 26.

 

Hitelt szeretne, de jelenleg nem rendelkezik jövedelemmel, vagy nem tudja igazolni havi jövedelmét? Jövedelemigazolás nélküli hitelt keres? Ma már jogszabály sem teszi lehetővé a hitel munkáltatói jövedelem igazolás nélküli felvételét, vagyis a tisztán fedezet alapon folyósított jelzáloghitelek elérését.

 

A bankoknak meg kell állapítania a hitelbírálat során a hiteligénylők úgynevezett hitelezhetőségi limitjét. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a jövedelemigazolás. A jelzáloghitelek igénylésekor gyakran elegendő, ha az adós legalább háromhavi munkaviszonnyal rendelkezik jelenlegi munkahelyén, míg a személyi hitel igénylője legalább 6 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezzen.

A bank minden esetben tudni akarja, hogy az igényelt hitel milyen forrásból lesz törlesztve. A hitelbírálat során általában a havi törlesztő részletnek, és a meglévő hitelek törlesztő részleteinek a háromszorosa az elvárt jövedelem, az adós és adóstárs részéről.

Ha hitelét ingatlanfedezet bevonása nélkül szeretné megkapni, akkor jövedelemigazolás benyújtására ebben az esetben is szükség van. Személyi kölcsön igénylés során a jövedelem vizsgálat lényegesen szigorúbb, hiszen ebben az esetben a bank fedezete az igénylő nettó jövedelme és a fizetési múltja.

 

Hitel munkáltatói jövedelem igazolás nélkül: Mivel lehet igazolni a jövedelmet a hitel felvételéhez?

Ha Ön alkalmazott

Amennyiben alkalmazotti munkastátuszban van, akkor a munkáltató által kitöltött munkáltatói igazolásra van szükség. Emellett a legtöbb pénzintézet jövedelemvizsgálatához be kell nyújtani a munkabért tartalmazó bankszámla kivonatot, esetleg ez előző évi jövedelmet tartalmazó APEH jövedelemigazolást. Fontos, hogy 30 napnál régebben kiadott igazolással már nem indítható el a kölcsön igénylése. Ha a munkavállaló a munkabérét nem bankszámlára kapja, akkor adóhatóság által kiadott igazolással tudja alátámasztani rendszeres jövedelmét.

 

Ha Ön nyugdíjas

Nyugdíjasok esetében nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány, vagy – az ellátás bankszámlára történő utalása esetén – bankszámlakivonat benyújtása szükséges. A nyugdíjasoknak elég a nyugdíjas jogviszony, ugyanis a birtokukban lévő nyugdíjas igazolvánnyal magukat, a nyugdíj összegét pedig a nyugdíjszelvénnyel vagy a nyugdíjat tartalmazó folyószámlával tudják igazolni.

 

Ha Ön vállalkozó

Egyéni és társas vállalkozók minden esetben NAV jövedelemigazolással, és NAV által kiállított nemleges adótartozással tudják igazolni jövedelmüket.

 

A jövedelem összegének el kell érnie a minimálbért, vagy minimál nyugdíj összegét, de ez nem minden esetben elegendő, hiszen a bankok által elvárt jövedelem nagysága függ a háztartás kiadásaitól és a kívánt kölcsön nagyságától is.

 

 

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...