Lakásfelújítás vissza nem térítendő állami támogatással!

  2017. július 27.

Magyarországon nagyon sok az elavult, lelakott ingatlan, ezért sokan vágnak bele a felújításba. A leggyakoribb munkálatok közé tartozik a festés, tapétázás, fürdő, konyha felújítása, vagyis, hogy esztétikailag szebb legyen az ingatlan. Ez kevesebb költségvetést igényel, mint a különböző energetikai felújítások, vagyis a nyílászáró csere, hőszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítése, stb. Ezeket azért is éri meg felújítani, mert a jövőben sokat spórolhat az ingatlan rezsijén. Végezheti a lakásfelújítást vissza nem térítendő állami támogatással is!

 

Ha nem csak esztétikai felújításon gondolkodik, hanem a rezsicsökkentést is szeretné véghezvinni, egy ilyen renoválás, átlagosan 1,5-1,8 millió forintba kerül. Viszont ez az összeg a jövőben megtérül, mert például, ha korszerűsíti fűtésrendszerét, és lecseréli nyílászáróit, fűtésszámlája akár 40%-kal is csökkenhet. Sokan ezt hitelből finanszírozzák, de van rá más megoldás is, ráadásul a havonta megtakarított pénzt az állam 30% vissza nem térítendő támogatással jutalmazza.

 

A lakástakarékkal ennél nagyobb összeget is össze tud gyűjteni, amit felújításra fordíthat. Ha a legrövidebb megtakarítási időszakot, vagyis a 4 éves futamidőt választja, 1,25 millió forintot gyűjthet össze. Ha Önnek ennél több pénzre van szüksége, akkor több lehetősége is van, hogy ennél magasabb összeget gyűjtsön össze. Növelheti a futamidőt, ami maximum 10 év lehet, vagy több családtagja nevére köt lakástakarékpénztár szerződést. Így megtöbbszörözheti a felújításhoz szükséges összeget.

 

Ha időben gondol a felújításra, akkor néhány év alatt könnyedén összegyűjtheti az ehhez szükséges összeget. Jobban jár, mintha hitelt venne fel, mert nem kell évekig fizetnie a törlesztőrészletet, ami esetleg megterhelő lehet a család számára. A lakástakarékba akkora összeget kell fizetnie havonta, amekkorát Ön határoz meg, ami kényelmesen belefér a havi költségvetésbe.

 

Nem is gondolná, mennyi mindenre fel lehet használni a lakástakarék által összegyűjtött pénzt. Íme, néhány felhasználási ötletet lakásfelújításhoz, a számtalan lehetőség közül!


hirdetés

Lakásfelújításhoz: tapétázás, festés, parkettázás, burkolás, beépített háztartási készülékek, szaniterek, beépített fürdőszobai felszerelések, beépített konyhabútor, ajtó, ablak, riasztó, biztonsági rács, biztonsági zár, stb.

Korszerűsítéshez: klímaberendezés, napelem, fűtésrendszer átalakítása, kandalló, cserépkályha, hőszigetelés, tetőtér beépítése, hozzáépítés, stb.

Kertszépítéshez: garázsajtó, elektromos kapu, medence, kerti tó, szauna, kerítés, kamera rendszer, stb.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...