Ezeket a fogyasztási hiteleket választják a leggyakrabban

  2023. január 06.

Egy hitel kiválasztásánál fontos, hogy a hitelcélnak megfelelő kölcsönt válasszon, mert nagy valószínűséggel akkor lehet a leghatékonyabban kihasználni, és az eladósodás veszélye is ebben az esetben a legkisebb. Jelenleg a fogyasztási hitelek nagy népszerűségnek örvendenek. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyik fogyasztási hiteleket választják a leggyakrabban.

 

Ezeket a fogyasztási hiteleket választják a leggyakrabban

Fedezetlen személyi kölcsön

Lehet adósságrendező vagy szabadon felhasználható. Adósságrendezés esetén meghatározott célhoz kötött a hitel, a szabadon felhasználható kölcsön esetében pedig arra költi a hitelfelvevő amire szeretné. A fedezet nélküli személyi kölcsönök jövedelem alapúak, vagyis a bank számára a biztosíték az igazolt jövedelme. Alkalmazottak esetében általában utaláson érkezett jövedelmet fogadnak el a bankok, sok intézménynél kizáró ok, ha készpénzben kapja fizetését. Amelyik hitelintézetnél elfogadják a készpénzben érkező jövedelmet, ott általában előző évi NAV jövedelem igazolást is kérnek a munkáltatói igazolás mellé.

Bankonként eltérő, hogy mennyi munkaviszonyt, milyen életkort és mekkora jövedelmet kérnek ahhoz, hogy hitelképes legyen a személyi kölcsön igénylője. Ha az életkor nem felel meg a pénzintézet által előírt követelményeknek, adóstárs bevonását kérhetik.

 

Hitelkártya

A hitelkártyával a bank pénzét használhatja egy előre meghatározott keret erejéig. Ezt nem kötelező elkölteni, viszont néha jól jöhet egy kis gyors anyagi segítség. Általában 45 nap áll rendelkezésére az elköltött összeg visszafizetésére, kamatmentesen. Fontos, hogy ez nem az első költéstől számított időintervallum, hanem egy előre meghatározott dátum. Nem a befizetés dátuma számít, hanem a bankhoz való beérkezése. Készpénzt felvenni hitelkártyával tilos, azonnal kamatozni kezd, és nagyon sokba kerül. A legtöbb banknál kapcsolódik a hitelkártyához valamiféle jóváírás vagy pontgyűjtés. A jóváírás általában 1-10%, sőt van ahol azonnali kedvezményt is kaphat, ha hitelkártyával fizet.


hirdetés

 

Folyószámlahitel

A folyószámlahitel rugalmas segítséget nyújt pénzügyei intézésében. A hitelkeret mindig ugyanannyi, és ahogy visszafizet bele, újra a rendelkezésére áll. A bankszámlára érkező jóváírások automatikusan törlesztik. Vagyis a bank engedélyezi, hogy a folyószámla egyenlege egy bizonyos összeg erejéig negatívba menjen. A hitelkeret összege egyénileg van meghatározva, ami általában egy, vagy kéthavi jövedelem összege.

A folyószámlahitel költségei (kezelési költség, hitelbírálati díj, rendelkezésre tartási jutalék, stb.) észrevétlenek maradhatnak. Érdemes a bankszámlakivonatot részletesen átnézni, hogy ne fizessen feleslegesen, mert a bank nem ingyen biztosítja, hogy folyamatosan mínuszban van a bankszámlája. Amennyiben nem érkezik be annyi jövedelme, hogy a hitelen felül a költségeket is fedezze, akkor még késedelmi kamat és egyéb büntető tételek is megjelenhetnek. Amennyiben nem használja folyószámlahitelét, rendelkezésre állási jutalékot akkor is fizetni kell, illetve ha 3 hónapig nem érkezik jóváírás a számlára vagy kevesebb, akkor automatikusan megszüntetik vagy csökkentik.

 

Áruvásárlási hitel

Egész évben találkozhatunk az áruházak 0%-os THM-et hirdető akcióival, a legtöbb esetben érdemes élni ezzel a lehetőséggel, mert kamatmentes részletfizetést biztosít. Sokszor nincs más választás, mint áruvásárlási kölcsönt felvenni, ha valami olyan dologra van szükség, ami nélkülözhetetlen, és nem volt bekalkulálva, értékét nem fedezi a félretett tartalék. Általában a kereskedő határozza meg, hogy melyik pénzügyi szolgáltatóval dolgozik. Az áruvásárlási hitel nagy előnye, hogy már alacsonyabb jövedelemmel is gyorsan és egyszerűen elérhető.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...