A legnépszerűbb fogyasztási hitelek

  2021. június 18.

Egy hitel kiválasztásánál fontos, hogy a hitelcélnak megfelelő kölcsönt válasszon, mert nagy valószínűséggel akkor lehet a leghatékonyabban kihasználni, és az eladósodás veszélye is ebben az esetben a legkisebb. Jelenleg a fogyasztási hitelek nagy népszerűségnek örvendenek. Ennek oka az lehet, hogy viszonylag könnyű hozzájuk jutni.

 

A legnépszerűbb fogyasztási hitelek

  • Fedezetlen személyi kölcsön: Lehet adósságrendező hitel vagy szabadon felhasználható. Adósságrendezés esetén meghatározott célhoz kötött a hitel. A fedezet nélküli személyi kölcsönök jövedelem alapúak. A hiteleknél az egyik legfontosabb tényező a kamat, illetve a THM. Bankonként eltérő, hogy mennyi munkaviszonyt, milyen életkort és mekkora jövedelmet kérnek ahhoz, hogy megkapja a személyi kölcsönt. Ha az életkor nem felel meg a bank által előírt követelményeknek adóstárs bevonására lehet szükség.
  • Hitelkártya: Hitelkártyával a bank pénzét használhatja egy meghatározott keret erejéig. Általában 45 nap áll rendelkezésére az elköltött összeg visszafizetésére, kamatmentesen. Hitelkártyák esetében a THM 37-40% között mozog jelenleg. Készpénzt felvenni tilos hitelkártyával, mert nagyon sokba kerül. A legtöbb banknál kapcsolódik hozzá valamiféle jóváírás vagy pontgyűjtés. Amennyiben van hitelkártyája, de nem használja, hitelfelvételkor akkor is beleszámít a hitelkeretbe 5%-kal.
  • Folyószámlahitel: A folyószámlahitel kerete mindig ugyanannyi, és ahogy visszafizeti, újra rendelkezésére áll. A bankszámlára érkező jóváírások automatikusan törlesztik. A hitelkeret összege egyénileg van meghatározva, ami általában egy, vagy kéthavi jövedelem összege. Arra mindenképpen figyeljen, hogy ha nem érkezik be annyi jóváírás, hogy költségeit fedezze, akkor még késedelmi kamat és egyéb büntető tételek is megjelenhetnek a számlakivonaton. Ha 1 forintot sem használ a folyószámlahitelből, rendelkezésre állási jutalékot akkor is fizetni kell, illetve ha 3 hónapig nem érkezik jóváírás a számlára vagy kevesebb, akkor automatikusan megszüntetik vagy csökkentik.
  • Áruhitel: Egész évben hirdetik az áruházak a 0%-os THM-ű akcióikat. Legtöbbször érdemes élni ezzel a lehetőséggel, mert kamatmentes részletfizetést biztosít. Általában a kereskedő határozza meg, hogy melyik pénzügyi szolgáltatóval dolgozik. Az áruhitel előnye, hogy alacsonyabb jövedelemmel elérhető. Ha a kiszemelt termék nem a 0%-os THM-et hirdető akcióba tartozik, nagyon drága is lehet, ugyanis THM-e közel 40%-os.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...