Elérhető a falusi CSOK településlistája

  2019. április 15.

Az elmúlt hetekben olvashattuk a megújuló CSOK részleteit, majd a falusi CSOK-ról is újabb információk láttak napvilágot. A falusi CSOK-kal, amely július 1-től indul, a kormány célja az, hogy azokat a fiatalokat támogassa, akik vidéki településeken tervezik a családalapítást. A falusi CSOK részleteiből még hiányzott a végleges településlista, ami azt mutatja meg, hogy hol lehet majd a vissza nem térítendő támogatásból ingatlant vásárolni, felújítani. Már elérhető a falusi CSOK településlistája, így megnézheti, hogy az Ön által választott település, ahol ingatlant szeretne vásárolni, szerepel-e rajta.

 

Elérhető a falusi CSOK településlistája

Támogatási összeg

  • 1 gyermek után 600.000 Ft,
  • 2 gyermek után 2.600.000 Ft,
  • 3 vagy több gyermek után 10.000.000 Ft.

 

Minimális négyzetméterhatárok

Meghatározták a minimális négyzetméterhatárokat, követve ezzel az általános CSOK szabályait. Eszerint egy, kettő illetve három gyermek esetén lakásoknál 40, 50 és 60 nm a minimális alapterület, míg házak esetében 70, 80 és 90 nm az alsó határ.


hirdetés

 

Felhasználás

A támogatás felhasználható lakásfelújításra, használt és új lakás vásárlására egyaránt igénybe vehető. Vásárlásra (új lakás kivételével) legfeljebb a támogatási összeg fele fordítható.

 

Munkaviszony

Legalább egyéves folyamatos (a legmagasabb, 10 millió Ft-os támogatási összegnél kétéves) biztosítási jogviszony szükséges, illetve erkölcsi bizonyítvány, valamint az, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló gazdasági társaságoktól nem lehet ingatlant vásárolni. A lakásban kötelező bentlakást pedig a jegyzők bevonásával fogják ellenőrizni.


Egyéb banki szolgáltatások

Fontos, hogy a falusi CSOK igénybevételéhez a bankok más szolgáltatás igénybevételét nem írhatják elő, tehát nem lehet például lakáshitel felvételéhez kötni azt. Viszont, ha egy családnak szükséges lakáshitel is a CSOK mellé, mert az nem elegendő forrás, akkor lehetősége van hitelt igényelni mellé. Egyes bankok a CSOK összegét önerőként elfogadják.

 

Településlista

A kormany.hu oldalon olvashatja a teljes és végleges településlistát. A településlistában számos idegenforgalmi szempontból is fontos település található, melyeknek neve mindenki számára ismerős lehet, mégis az állandó lakosság folyamatosan fogyatkozik.

 

Legkedvezőbb lakáshitel

Ha lakáshitelre is szüksége van az ingatlanvásárláshoz, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Ennek segítségével, objektív, megbízható forrásból egy reális összképet kaphat a lakáshitel ajánlatokról. Az online kalkulációval rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankfiókba kell bemennie. A kalkulátor használata egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatainak megadása után a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legkedvezőbb konstrukciót.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...