Egyre többen használják már itthon is a mobilfizetést!

  2018. március 14.

A legnagyobb arányban a Gránit Banknál lehet találni digitalizált fizetőeszközt, mely a bank szerint a bankkártyák 25%-át képezi. A mért adatok szerint a legtöbb digitalizált kártyát az OTP Bank adta ki, ahol csaknem 35.000 digitalizált OTP-kártya van a Simple alkalmazásban. Mindemellett az OTP Bank több tízezer virtuális pre-paid kártyát is kibocsájtott a nem náluk bankoló ügyfeleknek is, akik ugyanúgy a Simple alkalmazáson keresztül fizetnek, csak egy másik bank által kibocsájtott plasztik kártyáról feltöltött egyenleg terhére szeretnék kipróbálni a mobilfizetést.


Mi a Simple alkalmazás?

A Simple egy okostelefonon elérhető applikáció, amely mobilfizetésre ad lehetőséget felhasználóinak. Segítségével már nem kell a bankkártyáját használnia fizetéskor, elég csupán a telefonját hozzáérinteni a terminálhoz.


hirdetés

Teljesen mindegy, hogy melyik hitelintézetnél bankol, hiszen pillanatok alatt létre lehet hozni egy virtuális Simple kártyát, vagy a már meglévő MasterCard vagy Maestro bankkártyát kell digitalizálni androidos (melyen legalább 4.4 (KitKat) vagy újabb kiadású verzió fut) készüléken keresztül a Simple alkalmazáson belül.

 

Előnyei:

  • Nem kell többé keresgélni a bankkártyát.
  • Nincs PIN kód, elég csupán feloldani a telefon képernyőzárát.
  • 5000 Ft felett is lehet vásárolni PIN kód nélkül.
  • Netkapcsolat nélkül is lehet fizetni.
  • Bármely érintéses terminállal rendelkező elfogadóhelyen lehet fizetni mobillal is.
  • A virtuális Simple kártya létrehozása mindössze 1-2 percet vesz igénybe.

 

Egyenlőre ezt a vizualizált fizetési módot csak a MasterCard támogatja, viszont az OTP megoldásával mód van arra is, hogy más kártyamárkák tulajdonosainak is elérhetővé váljon ez a fizetési rendszer.

A mért adatok azt mutatják, hogy akik a telefonjukon keresztül is tudnak már fizetni, azok havi 5-6 alkalommal fizettek mobiltelefonjukkal. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján, a bankkártyás fizetések átlagösszege 5500 Ft körüli, míg a telefonon keresztül történő tranzakciók esetében ez az összeg 4200 Ft körül mozog.

Egyes szakértők szerint ez a fizetési mód a jövő. Pár év múlva már szinte olyan népszerűségnek fog örvendeni a mobiltelefonos fizetés, mint a bankkártyás, ezért is érdemes akár csak kipróbálni, hiszen időt és energiát spórolhat vele minden vásárláskor. Arról nem is beszélve, hogy nem kell többet magával cipelnie pénztárcáját sem.
 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...