Egyre többen használják már itthon is a mobilfizetést!

  2018. március 14.

A legnagyobb arányban a Gránit Banknál lehet találni digitalizált fizetőeszközt, mely a bank szerint a bankkártyák 25%-át képezi. A mért adatok szerint a legtöbb digitalizált kártyát az OTP Bank adta ki, ahol csaknem 35.000 digitalizált OTP-kártya van a Simple alkalmazásban. Mindemellett az OTP Bank több tízezer virtuális pre-paid kártyát is kibocsájtott a nem náluk bankoló ügyfeleknek is, akik ugyanúgy a Simple alkalmazáson keresztül fizetnek, csak egy másik bank által kibocsájtott plasztik kártyáról feltöltött egyenleg terhére szeretnék kipróbálni a mobilfizetést.


Mi a Simple alkalmazás?

A Simple egy okostelefonon elérhető applikáció, amely mobilfizetésre ad lehetőséget felhasználóinak. Segítségével már nem kell a bankkártyáját használnia fizetéskor, elég csupán a telefonját hozzáérinteni a terminálhoz.

Teljesen mindegy, hogy melyik hitelintézetnél bankol, hiszen pillanatok alatt létre lehet hozni egy virtuális Simple kártyát, vagy a már meglévő MasterCard vagy Maestro bankkártyát kell digitalizálni androidos (melyen legalább 4.4 (KitKat) vagy újabb kiadású verzió fut) készüléken keresztül a Simple alkalmazáson belül.

 

Előnyei:

  • Nem kell többé keresgélni a bankkártyát.
  • Nincs PIN kód, elég csupán feloldani a telefon képernyőzárát.
  • 5000 Ft felett is lehet vásárolni PIN kód nélkül.
  • Netkapcsolat nélkül is lehet fizetni.
  • Bármely érintéses terminállal rendelkező elfogadóhelyen lehet fizetni mobillal is.
  • A virtuális Simple kártya létrehozása mindössze 1-2 percet vesz igénybe.

 

Egyenlőre ezt a vizualizált fizetési módot csak a MasterCard támogatja, viszont az OTP megoldásával mód van arra is, hogy más kártyamárkák tulajdonosainak is elérhetővé váljon ez a fizetési rendszer.

A mért adatok azt mutatják, hogy akik a telefonjukon keresztül is tudnak már fizetni, azok havi 5-6 alkalommal fizettek mobiltelefonjukkal. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján, a bankkártyás fizetések átlagösszege 5500 Ft körüli, míg a telefonon keresztül történő tranzakciók esetében ez az összeg 4200 Ft körül mozog.

Egyes szakértők szerint ez a fizetési mód a jövő. Pár év múlva már szinte olyan népszerűségnek fog örvendeni a mobiltelefonos fizetés, mint a bankkártyás, ezért is érdemes akár csak kipróbálni, hiszen időt és energiát spórolhat vele minden vásárláskor. Arról nem is beszélve, hogy nem kell többet magával cipelnie pénztárcáját sem.
 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...