Csökkentek a lakáshitel kamatok!

  2019. augusztus 12.

Az elmúlt években sokan vettek fel különböző hiteleket az alacsony hitelkamatoknak köszönhetően. A lakáshitel kamatok eddig is alacsonyak voltak, de most még lejjebb csúsztak. Cikkünkből megtudhatja, hogy mennyivel csökkentek a lakáshitel kamatok. Augusztus elején 12 bankból 8 hajtott végre kamatcsökkentést. Ennek fő oka a hitelintézetek kamatköltségének mérséklődése volt.

 

A legnépszerűbb lakáshitel kategória a 10 éves kamatrögzítéses kölcsön. A 10 éves kamatrögzítésű lakáshitel árát a hitelt nyújtó intézmények vagy az úgynevezett BIRS kamatmutatóhoz, vagy a 10 éves állampapír hozamához képest határozzák meg. Az elmúlt 3 hónapban mindkét kamatmutató csökkent.

A kamatot csökkentő pénzintézetek esetében a havi törlesztés 3-3,5% közötti mértékben mérséklődött. A bankok nem csak a kamatot, de az egyes ügyfelek számára elérhető kamatkedvezményeiket is módosíthatják. A kamatcsökkentés kedvező hatását így kiolthatja a kamatkedvezmények mérséklése. A kamatkedvezményre nem jogosultak számára a lakáshitel ténylegesen olcsóbb lett augusztusban az előző hónaphoz viszonyítva.

 

Egyes hitelintézetek az alacsonyabb jövedelemkategóriáknál csökkentették a kamataikat. Van, ahol pedig 10 millió Ft hitelösszeg alatt csökkent a kamatszint.

További kamatcsökkenés is várható! A lakáshitelek árazását meghatározó BIRS kamatmutató, valamint a 10 éves állampapírhozamok csökkenése folytatódott az elmúlt napokban.

 

Az egyes családok számára elérhető konkrét kamatszint sok tényezőtől függ, így elengedhetetlen egy lakáshitel kalkulátor használata. Próbálja ki a banki ajánlatok összehasonlításához a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Amellett, hogy egy reális összképet kap a lakáshitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankhoz kell bemennie. A kalkulátor használata nagyon gyors, egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat.


hirdetés

 

Fontos tudni, mikor lakáshitelt vesz fel, nem csak a kamatot kell figyelembe venni. Érdemesebb a THM-et nézni. Ebbe egyéb költségek is szerepelnek, melyek egy lakáshitel felvételekor felmerülhetnek. THM tartalmazza:

  • hitelkamat
  • hitelfedezeti biztosítás díja, ha ez szerepel a hitelajánlatban
  • hitelbírálati díj
  • jelzálogjog földhivatalnál történő bejegyzésének díja
  • értékbecslés díja
  • helyszíni szemle díja építés alatt álló ingatlannál
  • számlavezetés díja, ha a bank a hitel feltételeként szabja azt meg
  • folyósítási díj, ha a folyósított hitelösszeget ezzel csökkentik
  • nem hiteles tulajdoni lap költsége

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...