Beépítené tetőterét, a következőkkel kell számolnia!

  2017. július 06.

Ha a család gyarapodik, gyermekek születnek, több szobára lesz szükség egy családi házban. Kevesen tudják azt megoldani, hogy eladják otthonukat, és vásároljanak maguknak egy nagyobbat. Így inkább belevágnak egy tetőtér beépítésbe, hiszen lényegesen olcsóbb megoldás, és könnyedén növelhető a család élettere. Nem beszélve arról, hogy ha életvitelszerűen él egy család egy házban, a megélhetés és a megszokott környezet is maradásra, így építkezésre ösztönzi az embert. A sok egyéb költséggel, munkálattal már azonban kevesen számolnak. Amennyiben beépítené tetőterét, a következőkkel kell számolnia!

 

Minden esetben érdemes kikérni egy szakember véleményét, legyen szó felújítandó házról, vagy akár újonan épített ingatlanról. Szükség lesz építészre, statikusra, és a kivitelezést lebonyolító szakemberre. Az építész elkészíti az ingatlanról a terveket és mindemellett az engedélyek beszerzésében is segít. Egy statikus szakvéleményére pedig mindenképpen szükség van a műszaki követelmények miatt. Első sorban azt vizsgálják a szakemberek, hogy alkalmas-e a padlástér, a tetőtér beépítésre. Számít a  tető hajlásszöge, formája, állapota, és, hogy kialakítható-e a kívánt belmagasság, illetve, hogy elhelyezhetőek-e a szükséges helységek (mint például wc, hálószoba, fürdőszoba, gardrób, konyha, stb.). 

 

A műszaki követelményeknek is meg kell felelni, amit a statikus vizsgál át, hiszen tudni kell, hogy alkalmas-e az ingatlan a kialakításokra, illetve hogy megfelelő-e a padlás teherbírása. Érdemes tudni, hogy a beépíteni kívánt padlásterek ideális hajlásszöge 40-60 fok, ennél meredekebb lehet a tetőszerkezet, de laposabb már nem. Használt ingatlan esetén nyeregtető a legelőnyösebb megoldás, de újépítésű ingatlan esetén, a manzárdtető is egy kiváló opcióvá válhat. 

 


hirdetés

Becslések szerint 2,5 millió forinttól már elérhető a tetőtér beépítése egy kissebb ház esetén, de természetesen nincs maximális ár, hiszen határ a csillagos ég. Egy 100-120 nm ingatlan tetőtér kialakítása úgy, hogy nagyobb átalakításokra nincs szükség, munkadíjjal együtt már 4 millió forint körül van. Ez azt jelenti, hogy (anyagok minőségétől függően) általánosságban 50-70 ezer forintos nm áron építhető be új lakótér a tetőtérbe.

 

Az LTP, vagy ismertebb nevén lakástakarék, egy megtakarítási lehetőség, amely elsősorban lakásvásárlásra, felújításra, bővítésre, vagy átalakításra használható fel. Segít az ingatlannal kapcsolatos költségeink finanszírozásában. Az állam az éves lakástakarékba történő befizetések után 30% vissza nem térítendő támogatást ad, ami éves szinten nem haladhatja meg a 72 ezer forintot.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...