Bankszámla idősebb korosztálynak

  2021. március 23.

Idős korban egyre nehezebb a személyes ügyintézés. Fontos, hogy nyugdíjasként is megfelelő bankszámlája legyen, de nem mindegy, hogy havonta mennyibe kerül. A bankokban található több típusú bankszámla is az idősebb korosztálynak.  A idősek közül is egyre többen kapják nyugdíjukat bankszámlára. Nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz a bankszámla lesz a legkedvezőbb. Egy jó választással, akár több ezer forintot is megspórolhat évente.

 

A bankszámla előnye, hogy nagyobb biztonságban van az idősek pénze, mintha otthon tartanák. Sajnos csak néhány pénzintézetnek van kifejezetten nyugdíjasok részére bankszámla. Az idősek a több más piaci szereplő által kínált alapszámlát vagy egyéb, minimális szolgáltatást nyújtó számlacsomagot is igénybe vehetik. Sok idősnek nincs szüksége internetbankra, a bankszámlájához csak bankkártyát kér, mivel csak pár darab kártyás vásárlásra, és néhány csoportos beszedési megbízásra, valamint állandó átutalásra használja a terméket. A bankok tapasztalatai azt mutatják, hogy újabban nő azon friss nyugdíjasok száma, akik aktív korukban gyakran élnek a digitális, mobil- vagy netbanki tranzakciók adta lehetőségekkel.


hirdetés

 

Érdemes személyre szabottan bankszámlát választani, ugyanis a nyugdíjasok pénzügyi szokásai eltérnek egymástól. A szépkorúak általában háromféle módon használják bankszámlájukat:

  • Jövedelmüket egy összegben felveszik saját bankos automatából, majd mindenhol készpénzzel fizetnek.
  • Nagyobb mennyiségű készpénzt használnak, és a számlához kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat is igénybe veszik. Segítségre van szükségük a tranzakciók elintézéséhez, ezért általában havonta egy alkalommal bemennek a bankba.
  • Általában bankkártyával fizetnek, minimális készpénzt használnak. A bankszámlához kapcsolódó szolgáltatásokat aktívan használják, a netbankot és az elektronikus csatornákat előnyben részesítik.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...