Ha banki szolgáltatást vesz igénybe, ne feledkezzen meg az egyszeri költségekről sem!

  2017. június 15.

Ha bármilyen banki szolgáltatást vesz igénybe, mindenképpen számoljon azzal, hogy annak költsége lesz. Legyen szó akár hitelfelvételről, számlanyitásról, bankkártya igénylésről, szerződésmódosításról, stb. Sokan abban a hibába esnek, hogy csak a később fizetendő összegeket nézik, pedig sokat emelhetnek a kiadásokon az egyszeri banki költségek. Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakrabban használt olyan banki szolgáltatásokat, melyeknek, igénybevételekor biztos, hogy fizetnie kell. Hol kisebb, hol nagyobb összeget. Nézzük néhány tipikus példát!

Személyi kölcsön

Ha személyi kölcsönt igényel, és azt nem saját bankjánál teszi, biztosan pénzbe kerül a számla nyitása, illetve, ha bankkártyát is igényel hozzá, annak is lesz legyártási díja. Persze ezek nem nagy tételek.

 


hirdetés

Jelzáloghitel

A jelzáloghitel felvételekor esnek bele a legtöbben abba a hibába, hogy számításaikból kifelejtik az egyszer fizetendő díjakat, és csak a törlesztőrészletre koncentrálnak. Lakáshitel felvételekor számos plusz költség keletkezik. Ilyenek például, számlanyitási díj, bankkártya díja, esetleg társkártya díja, tulajdoni lap díja, földhivatali díj, értékbecslési díj, közjegyzői díj, stb. Ezek nagyobb összegre rúghatnak, érdemes 100-200 ezer forinttal pluszba számolni.

 

Bankszámlanyitás

Ha bankszámlát nyit, sok banknál előírás, hogy nyitó összeget kell elhelyezni a számlán. Ezt az összeget Ön később szabadon elköltheti. Ez azért szükséges, hogy a bankkártya legyártására legyen elég fedezet. Ha esetleg egy számlához több kártyát is igényelnek, a bank az összes kártya díját felszámolja. Vannak olyan dombornyomott kártyák melyekhez óvadék kötődik. Ezt a pénzitézet tartós lekötött betétként kezeli, vagyis ehhez Ön nem férhet hozzá.

 

Szerződésmódosítás

Ha bármilyen okból kifolyólag szerződésmódosításra kerül sor, legyen az előtörlesztés, a futamidő módosítása, egy szereplő csere, ingatlan fedezet módosítása, stb. biztos, hogy fizetnie kell érte. Hogy mekkora összeget, az attól függ, hogy mit kell a szerződésen módosítani, ezt minden esetben a bank állapítja meg.

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...