Áthidaló hitel türelmi idővel

  2017. június 01.

Az áthidaló hitel azoknak előnyös, akik, rendelkeznek ingatlannal, de újat szeretnének vásárolni/építeni, viszont a régit még nem sikerült értékesíteni. A hitelintézet megelőlegezi ezt az összeget. Az áthidaló kölcsönt a lakáshiteleken belül találja. Sajnos nem minden bank rendelkezik ilyen hitelkonstrukcióval. A hitelintézetek általában 1-2 éves futamidővel adják a hitelt, vagyis ennyi idő áll a meglévő ingatlan értékesítésére. Így nem sürgős az eladás, tehát nem kell attól tartani, hogy esetleg áron alul kelne el az ingatlan.

Az összeg, ami igényelhető, az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-85%-a, kamata megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával. Az áthidaló hitel fedezete lehet az új, illetve a régi ingatlan is. A feltételek bankonként eltérőek lehetnek.


hirdetés

 

Az áthidaló hitelt türelmi idővel azoknak érdemes felvenni, akiknek havi bevétele jelenleg alacsonyabb, de a jövőben emelkedés várható. Így ez nekik annyival segíti a jelenleg kialakult helyzetüket, hogy a türelmi időszak alatt kisebb összegű a hiteltörlesztés.

Ilyen esetek lehetnek:

  • A háztartásban a hitelügylet egyik szereplőjének átmenetileg kevesebb a jövedelme. Tehát például TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, vagy esetleg munkanélküli.
  • Ha a hitelügylet szereplője pályakezdő, és jelenleg alacsonyabb a jövedelme, de fizetése várhatóan emelkedni fog a közeljövőben.
  • Ha a hitelügyletben szereplők rendelkeznek hitellel, és annak törlesztése néhány éven belül lejár.

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...