Áthidaló hitel türelmi idővel

  2017. június 01.

Az áthidaló hitel azoknak előnyös, akik, rendelkeznek ingatlannal, de újat szeretnének vásárolni/építeni, viszont a régit még nem sikerült értékesíteni. A hitelintézet megelőlegezi ezt az összeget. Az áthidaló kölcsönt a lakáshiteleken belül találja. Sajnos nem minden bank rendelkezik ilyen hitelkonstrukcióval. A hitelintézetek általában 1-2 éves futamidővel adják a hitelt, vagyis ennyi idő áll a meglévő ingatlan értékesítésére. Így nem sürgős az eladás, tehát nem kell attól tartani, hogy esetleg áron alul kelne el az ingatlan. Az áthidaló hitelt türelmi idővel is fel lehet venni, mutatjuk, hogy ez mikor lehet a legjobb megoldás.

Az összeg, ami igényelhető, az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 65-85%-a, kamata megegyezik a piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelek kamatával. Az áthidaló hitel fedezete lehet az új, illetve a régi ingatlan is. A feltételek bankonként eltérőek lehetnek.

 

Az áthidaló hitelt türelmi idővel azoknak érdemes felvenni, akiknek havi bevétele jelenleg alacsonyabb, de a jövőben emelkedés várható. Így ez nekik annyival segíti a jelenleg kialakult helyzetüket, hogy a türelmi időszak alatt kisebb összegű a hiteltörlesztés.

Ilyen esetek lehetnek:

  • A háztartásban a hitelügylet egyik szereplőjének átmenetileg kevesebb a jövedelme. Tehát például TGYÁS ellátásban részesül, GYEDET vagy GYEST kap, vagy esetleg munkanélküli.
  • Ha a hitelügylet szereplője pályakezdő, és jelenleg alacsonyabb a jövedelme, de fizetése várhatóan emelkedni fog a közeljövőben.
  • Ha a hitelügyletben szereplők rendelkeznek hitellel, és annak törlesztése néhány éven belül lejár.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...