Segítünk, hogy a legjobb hitelt válassza!

  2017. május 31.

Ha hitelt szeretne felvenni, az első lépés, hogy kiválassza a hitelcélnak legmegfelelőbb kölcsönt. Ez azért fontos, mert így lehet a legbiztosabb abban, hogy a legjobb feltételekkel rendelkező hitelt kell majd törlesztenie. Mindenképpen érdemes előzetesen az interneten tájékozódni, használja a Hitelmax hitelkalkulátorát. De a legjobb, ha egy szakembert keres fel. Egy szakember mindig körültekintőbben vizsgálja a hitelt, és esetleg olyan dolgokra is rámutat a hitellel kapcsolatban, ami esetleg az Ön figyelmét elkerülné. Mint már említettem a hitelcél a legfontosabb. Ezzel kapcsolatban összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót, segítünk, hogy a legjobb hitelt válassza.

 

A legjobb hitelt kiválasztása

Két nagy csoportot lehet elkülöníteni, a hiteleken belül:

Az egyik a fedezet nélküli hitelek:

Ezt akkor érdemes igényelnie egy hitelintézettől, ha gyorsan, egy kisebb összegre van szüksége, és a hitelcélt a hitelintézetnél nem szeretné megjelölni, vagyis szabadon költené el. Akár korábbi adósságait is rendezheti belőle. Ilyen például a személyi kölcsön.


hirdetés

A személyi kölcsön esetében, általában pár 100 ezer - 1millió forint körüli összegeket szoktak igényelni. Hitelbírálata szigorúbb, mint a jelzáloghiteleké, mert itt nem áll a hitelintézet rendelkezésére biztosítékként ingatlan. Emiatt kamata is drágább, és futamideje is rövidebb, mint a jelzáloghiteleké. Viszont igénylése egyszerűbb, átfutása rövidebb. Pozitív hitelbírálat esetén, akár pár nap alatt számláján lehet az igényelt összeg.

 

A másik a jelzáloghitelek:

Mint a nevében is benne van, a bank valamiféle biztosítékot kér, a hitel felvételekor, arra az esetre, ha az adós nem fizetné a hitelt. Akkor érdemes jelzáloghitelt igényelnie, ha nagyobb, általában, 1millió forint feletti összegre van szüksége. A jelzáloghitel maximális összegét az igénylő jövedelme, munkaviszonya mellett, a fedezetül felajánlott ingatlan értéke határozza meg.

Ha konkrét lakástervei vannak, akkor a lakáscélú hitelekből tud válogatni, viszont ha nem szeretné megadni a konkrét hitelcélt, arra is lehetőség van, akkor a szabad felhasználású jelzáloghitel áll rendelkezésére. Hitelkiváltásra is alkalmazható, és ha az ingatlanfedezet engedi, igényelhet mellé szabadon felhasználható összeget, amivel esetleg egyéb adósságait rendezi.

A jelzáloghitelekhez több dokumentumra (jövedelemigazolás, tulajdoni lapja, értékbecslés, közjegyzői okirat, jelzálogbejegyzés) van szükség, lebonyolítása is hosszadalmasabb, mint a fedezet nélküli hiteleké. Így igénylésének átfutási ideje jóval hosszabb, mint a fedezet nélküli hiteleké, általában egy hónapig is elhúzódhat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...