Alapozza meg pénzügyi biztonságát eredményesen!

  2017. január 20.

Sokszor negatív tartalommal ruházzuk fel a pénzt, valószínű ez a hiányából adódó kellemetlenségek miatt lehet. Pedig érdemes szeretnünk, hiszen a pénz közvetítő eszköz, közvetítésével juthatunk hozzá vágyott dolgainkhoz. A pénz arra való, hogy áramoltassuk, kiadjuk, hogy megsokszorozva térjen vissza hozzánk. A magyar lakosság töredéke rendelkezik csak megfelelő mértékű megtakarítással, pedig nagyon fontos lenne, hogy a céljainkat meg tudjuk valósítani, vagy egy váratlan kiadás ne okozzon gondot. Alapozza meg pénzügyi biztonságát eredményesen!

 

Sajnos a magyar lakosság nagy része egyik hónapról a másikra él, sokszor azok is akik egyébként gond nélkül el tudnának tenni havonta akár egy komolyabb összeget is. Ez is bizonyítja, hogy Magyarországon még nincs nagyon kultúrája a megtakarításnak.


hirdetés

Napjainkban minden pénzbe kerül, tehát pénzt takarítunk meg, ha kevesebb áramot, üzemanyagot fogyasztunk, korszerűsítjük fűtésünket, átgondoljuk bevásárlásainkat, stb. Fontos, hogy a spórolásban az ésszerűséget lássuk, céljaink elérését, ne a lemondást.

 

A mai világban az emberek nem a pénztárcájukban tartják a pénzüket, általában rendelkeznek folyószámlával. Miután elhatároztuk magunkat a takarékoskodás mellett, kezdetben jó megoldás lehet, ha a folyószámlánkon különítjük el az összeget egy megtakarítási számlára. Eredményes lehet, ha pár havi megtakarításunkat lekötött betétben tartjuk, vagy esetleg a jobb kamatozású lakossági állampapírt választjuk. A nagyobb kockázatot vállalóknak a rendszeres megtakarítási program jöhet szóba, aminek keretében havonta egy adott összegből befektetési alap vásárlására nyílik lehetőség. Aki lakáscélra szeretne megtakarítani, annak jól jöhet a lakástakarék. Az időskori biztonság megteremtésében egy önkéntes nyugdíjpénztár segíthet.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...