Akár 35 millió forintot is kaphat lakásvásárlásra!

  2019. május 31.

Sokat olvashattunk mostanában a családoknak szóló kedvezményekről. Ezekkel a támogatásokkal a kormány célja, hogy Magyarország népessége növekedjen. A legtöbb támogatás alapja a gyermekvállalás, vagyis akkor járnak ezek a kedvezmények, ha a családok minél több gyermeket vállalnak. A támogatások előnye, hogy kombinálni is lehet őket, amivel, akár 35 millió forintot is kaphat lakásvásárlásra. Mutatjuk a részleteket!

Érdemes lehet kombinálni a különböző gyermekvállaláshoz kapcsolódó támogatásokat, hiszen ezzel jelentős összeghez juthat egy család. Azt azonban jó tudni, hogy a nagyobb összeggel a kockázat is emelkedik. Ha teljesülnek a vállalt kötelezettségek, jobban járhat a támogatásokkal, mint egy piaci lakáshitellel.

 

Mielőtt belevág egy lakásvásárlásba vagy építkezésbe gondolja át, milyen támogatásokra lehet jogosult. Akár 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást vagy kedvezményes kamatozású hitelt is kaphat. Ez úgy valósulhat meg, hogy egyszerre veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK), a CSOK hitelt és a Babaváró támogatást. A három kedvezmény nem zárja ki egymást, erre törvény nincs. Ilyen magas összeget ritkán érhet el egy átlagos család. A Babaváró hitel önerőként is felhasználható ingatlanvásárláskor, mert ingatlanfedezet nem szükséges hozzá, és szabad felhasználású. Sajnos olyan magasak az ingatlanárak napjainkban, hogy muszáj minden elérhető pénzügyi lehetőséget kihasználni.

 

Akár 35 millió forintot is kaphat lakásvásárlásra!

Új lakás vásárlása esetén a maximális támogatási összeg:

  • 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást (CSOK)
  • 15 millió forint CSOK hitelt 20 éves futamidőre
  • 10 millió forint Babaváró támogatás 20 éves futamidővel

Ez összesen 35 millió forint. A maximális támogatási összeg feltétele a három gyermek vállalása. Ezzel a Babaváró hitel kamattámogatását és gyermekvállalási támogatást maximálisan kihasználhatja. Induláskor a teljes 35 millió forint havi törlesztője 129 023 forint, ami a születendő gyermekek után még tovább csökkenhet. Fontos tudni, hogy gyermektelen párként vállalva a három babát a kockázatok is fokozódnak. Ugyanis, ha nem bővül a család, akkor az egyes konstrukciók büntetései hatványozottan jelentkeznek.

 

Milyen büntetésekre számíthat, ha nem teljesül a gyermekvállalás?

  • Babaváró hitel: Amennyiben nem születik egy gyermek sem 5 éven belül, akkor a Babaváró kölcsönhöz kapcsolódó kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni.
  • CSOK: Ha nem születik három gyermek 10 éven belül, akkor a 10 milliós CSOK támogatást kell rendezni a jegybanki alapkamat ötszörösével növelten, emellett a CSOK hitelhez kapcsolódó kamattámogatás is esedékessé válik, mégpedig növelten.

Az esetlegesen kapcsolódó késedelmi kamatok az MNB alapkamathoz vannak kötve. A kamatok lehetséges emelkedése tovább növelheti a visszafizetendő összegek nagyságát.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...