A lakásvásárlás legfőbb tényezője az ár

  2021. március 17.

 

Az ingatlanvásárlók nagy részét megfontoltabbá tette a pénzügyi bizonytalanság. A lakásvásárlás legfőbb tényezője az ár lett. Sokakat foglalkoztató kérdés, hogy megéri-e egy új építésű ingatlanba fektetni, vagy inkább a használtak közül válasszon, és azt újítsa fel.


hirdetés

 

A lakásvásárlás legfőbb tényezője az ár:

  • Sokan inkább az alacsonyabb árfekvésű ingatlanokat keresik. Érdemes utánajárni, hogy mitől lehet egy lakásnak kiemelkedően kedvező az ára.
  • Ha a vételár egy részét banki hitelből szeretné megfizetni, nézzen utána a hitelintézetek ajánlatainak, szerződési feltételeinek.
  • Amennyiben hitelt vesz fel, készítsen költségvetést, hogy tisztában legyen azzal, hogy havonta mennyi pénzt visz el a számlák kifizetése, illetve a családi kasszának a törlesztőrészletet is állnia kell. Hitelfelvételkor a jövedelem terhelhetőségét a JTM szabály (Jövedelemarányos Törlesztési Mutató) korlátozza. 
  • Fontos, hogy körültekintően megvizsgálja a vásárolni kívánt lakás műszaki állapotát, mert a hibák bizonyítása a későbbiekben jelentős nehézségekkel járhat, illetve ennek költségei is igen magasak lehetnek.
  • Mindenképpen érdemes kikérni a tulajdoni lapot, amin az ingatlan hivatalos adatai találhatók, hitel bejegyzések, szolgalmi jogok.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...