A Black Friday akciók a személyi kölcsönnél is elérhetőek!

  2019. február 05.

Mostanában nagyon elterjedt a divatos Black Friday akció elnevezés. Kezdetben leginkább a műszaki webáruházak hirdették ezeket az akciókat, online vásárlások alkalmával, majd átvették az egyéb árucikkeket forgalmazó webáruházak, nagyobb áruházak is. Viszont napjainkban a hangzatos kifejezést előszeretettel használják a hitelintézetek is. A Black Friday akciók már a személyi kölcsönnél is elérhetőek. Gyakran látjuk például a tévé reklámokban, hogy a bankok Black Friday akciókat hirdetnek.

 

Sokszor a pénzintézetek ezeket az akciókat az ünnepek köré csoportosítják, mert akkor a lakosság hajlamosabb nagyobb összeg elköltésére, még akkorára is, amekkora esetleg nem fér bele a családi költségvetésbe, így kénytelen hitelt felvenni. A személyi kölcsön ma már sokkal olcsóbban elérhető, mint évekkel ezelőtt. Ráadásul, ha az amúgy is kedvező kamatozás mellé még egy Black Friday akciók is társul, még jobb hitelkonstrukcióhoz juthat a hitelfelvevő. Viszont nem árt, ha körültekintő, mert a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek.

Érdemes alaposan szétnézni a piacon, mert a személyi kölcsön iránt nagy a kereslet és a bankok között is fokozódik a verseny. A személyi kölcsön az egyik leggyorsabban igényelhető banki konstrukciók közé tartozik. Pozitív hitelbírálat esetén akár pár óra alatt folyósításra kerülhet az igényelt összeg. Fontos tudni, hogy a legkedvezőbb konstrukciók, sok esetben feltételekhez kötöttek. Ezek a feltételek leggyakrabban egy meghatározott nagyságú jövedelem, bankszámlanyitás, a bankhoz érkeztetett jövedelem, aktív bankszámlahasználat, stb.

 

Egy személyi kölcsön felvétele segíthet a nagyobb kiadások finanszírozásában, viszont tudatosnak kell maradni, hogy megóvja magát az ember a túlzott eladósodástól. Minden hitelfelvétel előtt alaposan mérlegelni kell, hogy belefér-e a havi kiadásokba a törlesztés.

Az adósságfék szabályt a lakosság túlzott eladósodásának megakadályozása érdekében hozták létre. A JTM, vagyis a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató szerint a havi nettó jövedelem 50%-a lehet a törlesztő 400 ezer forintos kereset alatt, afölött pedig 60%. Viszont ajánlatos inkább a havi bevételt csak 30-35%-ig hitellel terhelni, mert így egyrészt megmarad pénzügyi mozgástere, másrészt, ha valami anyagi probléma merülne fel, könnyebben teljesíthető a havi törlesztő.

 

Egy-egy ilyen Black Friday akciónak azért érdemes utánajárni, nem szabad bedőlni egyből a reklámoknak. Mindenképpen meg kell nézni, hogy az alacsony kamatért cserébe mit vár el az adott pénzintézet, teljesíthető-e az Ön részéről a feltétel. Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen hosszú időre szólnak a feltételek, amelyeknek teljesülnie kell.

Nem árt körülnézni a piacon, és nem csak egyből a reklámban szereplő hitelintézethez rohanni, hanem más pénzintézet ajánlatait is megnézni, mert az is előfordulhat, hogy máshol akció nélkül is jobb hitelkonstrukciót talál.

 


hirdetés

A legkedvezőbb személyi kölcsön igényléséhez segítségére lehet a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora. Egyszerűen kiválaszthatja azt a hitelintézetet, amely a legkedvezőbb hitelt kínálja Önnek. A pénzintézet kiválasztása után, a bank munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot, így időpont egyeztetésre is van lehetősége, amivel rengeteg időt spórolhat.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...