A bankok 150-200 ezer forint jóváírást adnak a Babaváró hiteleseknek!

  2023. 29.

Nagy a verseny a pénzintézetek között a Babaváró hitelt igénylőkért, ezt mutatja az is, hogy a bankok közül egy kivételével mindegyik kínál valamekkora összegű jóváírást számlájukra. Ez a 150-200 ezer forint összegű „ajándék” jól jöhet, ha lakást szeretnének vásárolni, hiszen az ingatlan megvétele, az új otthon berendezése, felújítása, a lakásvásárláshoz esetleg kapcsolódó hitel igénylése jelentős egyszeri kiadással jár. A jóváírás összegén túl, számos egyéb tényező is befolyásolhatja, hogy egy párnak hol érdemes igényelnie a Babaváró hitelt, vagy egyáltalán hol kaphatják azt meg.


A bankok 150-200 ezer forint jóváírást adnak a Babaváró hiteleseknek

A Babaváró hitel bizonyos feltételei azonosak az egyes bankoknál, ilyenek például:

  • a házasság
  • a feleség nem töltheti be a 41. életévét
  • a felvehető hitel (10 millió Ft) nagysága
  • a hitel havi törlesztőjének (50 ezer Ft) maximuma

Ezek a feltételek 2024-ig érvényesek, mert jövő évtől a Babaváró hitel igénylésekor a feleség 30 éves koráig lesz igényelhető a támogatott hitel, a maximális összeg pedig 11 millió forintra emelkedik.


Nagyon sok olyan különbség van azonban az egyes pénzintézetek között, amelyek miatt fontos, hogy a házaspár melyik banknál veszi fel a Babaváró hitelt. Hitelintézetenként eltérő például az adós elvárt minimális életkora, így hiába igényelhető elméletileg 18 éves kortól a Babaváró, a bankok egy része csak 21-23 éves kortól hitelez. Eltérően fogadják el még a készpénzes jövedelmet, vagy éppen a határozott idejű munkaviszonyt is, mint ahogy az elvárt minimális jövedelem sem azonos az egyes pénzintézeteknél. Előfordulhat ezért, hogy míg egy pár az egyik banknál megkapja akár a maximális, 10 millió forintos hitelösszeget, egy másiknál viszont nem, vagy csak kisebb összegre számíthatnak.


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...