720 ezer forint ajándékpénz az államtól!

  2017. szeptember 21.

A lakásvásárlók számára számtalan támogatási lehetőség létezik, azt viszont kevesen tudják, hogy felújításra is lehet támogatást igényelni. Ez az összeg elég jelentős lehet, ami nagy előnye, hogy vissza nem térítendő állami támogatás. A lakástakarék nagy segítsége lehet azoknak, akik ingatlant szeretnének vásárolni, felújítani, bővíteni, korszerűsíteni. Az LTP számlára befizetett összegek után, az állam 30%-os vissza nem térítendő állami támogatást ad, amely éves szinten nem haladhatja meg a 72 ezer forintot, amely a havi 20 ezer forintos befizetéssel érhető el. Ha 10 éven keresztül gyűjti lakástakarék számláján pénzét, a megtakarítása mellé az állam 720 ezer forintot ad ajándékba. Illetve a lakástakarék másik nagy előnye, hogy kedvezőbb kamatozású hitelhez juthat.

 

Miért jó megoldás lakástakarékot kötni?

A válasz nagyon egyszerű. Azért jó megoldás lakástakarékot kötni, mert akkor is tudnak kedvező hitelt nyújtani, mikor a kereskedelmi bankok nem, mert nem befolyásolják a negatív gazdasági körülmények.

Ha nem teheti meg, hogy 20 ezer forintot fizessen havonta számlájára, ennél kevesebbet is fizethet, és az államtól arra az összegre fogja kapni a 30%-os vissza nem térítendő állami támogatást. Természetesen a szerződést sem csak 10 évre lehet kötni, hanem akár 4, 5, 6, 8 évre is.


hirdetés

 

Szabadon eldöntheti mit kezd megtakarításával

Ha lejárt lakástakarékának futamideje, eldöntheti, hogy mit kezd megtakarításával. Azt tudnia kell, hogy a megtakarított összegre a lejárat után, még 2 hónapot várnia kell. A legegyszerűbb megoldás, ha a megtakarított összeget lakáscélra felhasználja.

 

Ha Ön úgy dönt, hogy a futamidő lejárata után igénybe veszi a lakástakarékhoz kapcsolódó kedvezményes hitelt, akkor arra kell figyelnie, hogy annak mértéke nem lehet több, mint, a havonta megtakarított összeg, valamint a megtakarítás összege és a vissza nem térítendő támogatást is magába foglaló összeg különbözete.

 

Az is előfordulhat, hogy Önnek a futamidő lejárata előtt szüksége van megtakarítására, ebben az esetben azonnali áthidaló kölcsönt tud felvenni. Az azonnali áthidaló kölcsön összege, maximum ugyanannyi lehet, mint a szerződéses összeg. Természetesen ebben az esetben a szerződött havi részlet mellett, a hitel kamatát is törleszteni kell.

 

A lakástakarékban összegyűjtött pénzt már meglévő lakáshitelek, lakáscélra felvett hitelek előtörlesztésére is elfogadják a hazai pénzintézetek, sőt lehetőség van arra is, hogy az árfolyamgátba belépett személy a gyűjtőszámla hitelt egyenlítse ki, természetesen csak lakáscél esetén.


Mi történik, ha felmondja a szerződést?

Ha a minimális 4 éves megtakarítási időszak előtt mondja fel a szerződést, akkor felveheti az addig megtakarított összeget, és annak kamatát, viszont ez esetben az állami támogatástól elesik.

Ha a 4. év után mondja fel lakástakarék szerződését, akkor megtakarítása mellé megkaphatja a kamatot, illetve az állami támogatást is.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...