Újítsa fel otthonát az államilag támogatott lakástakarékkal!

  2017. június 30.

A nyár nem csak a nyaralás és a vakáció évszaka, hanem a felújításoké is. Ilyenkor szokták kicserélni az ablakokat, betonozni, tetőt cserélni, vagy akár kifesteni a szobákat, stb, vagyis a lakásfelújítási munkálatokat elvégezni. Vannak, akik hitelből finanszírozzák a munkálatokat, vannak, akik összegyűjtött pénzükből. Illetve más megoldás is van, amennyiben LTP-t fizet, újítsa fel otthonát az államilag támogatott lakástakarékkal.

 

Újítsa fel otthonát az államilag támogatott lakástakarékkal 

Mi a lakástakarékpénztár (LTP)

Az LTP egy megtakarítási forma, amely elsősorban lakásvásárlásra, felújításra, bővítésre, vagy átalakításra használható fel. Segít az ingatlannal kapcsolatos költségek finanszírozásában.


hirdetés


Mennyi állami támogatás jár hozzá?

Az állami támogatásból adódó szabályozás miatt kötöttségekkel is jár. A megtakarítás futamidőhöz kötött, tehát választani lehet hogy hány év legyen a megtakarítás időtartama. Jelenleg öt futamidő közül lehet választani, a legrövidebb befizetési idő 4 év, míg a leghosszabb 10 év.

A lakástakarékba minden hónapban egy bizonos összeget kell befizetni, a minimum 1250 Ft, a maximum 20.000 Ft. 

A magyar állam az éves befizetései után 30% vissza nem térítendő támogatást ad, ami éves szinten nem haladhatja meg a 72.000 forintot. Természetesen ez a legnagyobb, havi 20.000 Ft-os befizetés után jár.

 

Ki igényelheti?

  • Magyar állampolgár
  • Európai Uniós állampolgár
  • Bevándorolt, de letelepett menekültként elismert személy
  • Társasház, Lakóháztömb, Lakásszövetkezet

 

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...