Személyi kölcsön napidíjas jövedelemmel

  2019. augusztus 22.

Nagy sikere van a személyi kölcsönnek, aminek oka nem más, mint az alacsony hitelkamat. Egyre többen veszik igénybe a személyi hitelt, hogy kisebb nagyobb anyagi problémáikat megoldják belőle. Ahhoz, hogy személyi kölcsönt kapjon, meg kell felelni az alapkövetelményeknek, amelyek közül az egyik legfontosabb a jövedelem. Minél magasabb munkabért tud igazolni a személyi kölcsön felvételekor, annál kedvezőbb hitelkonstrukcióhoz juthat. A bankok nem minden jövedelemtípust fogadnak el személyi kölcsön igénylésekor. Most nézzük meg, hogy kaphat-e személyi kölcsönt napidíjas jövedelemmel!

 

Személyi kölcsön napidíjas jövedelemmel - Személyi kölcsön felvétele

Általános feltételek

 • A szabályzat szerint a személyi kölcsön 18-72 éves kor között igényelhető. Ezek az életkor határok bankonként eltérőek lehetnek. Ha a hiteligénylő nem felel meg a bank által előírt alsó, vagy felső korhatárnak adóstárs bevonása szükséges a hitelügyletbe.
 • Alkalmazottként minimum 3 hónap munkaviszonyt szükséges igazolni. A próbaidő és felmondási idő kizáró ok.
 • Vállalkozóként általában legalább 1 lezárt üzleti év igazolása szükséges.
 • A rendszeres havi igazolt jövedelem el kell, hogy érje az aktuális minimálbér összegét, de a pontos összeget minden hitelintézet maga határozza meg.
 • Bankszámla nyitása szükséges, amit fenn kell tartani a teljes futamidő alatt.
 • KHR (BAR) lista kizáró ok.
 • A hitelfelvevőnek állandó bejelentett magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie, amit érvényes dokumentumokkal igazolni szükséges.

Dokumentumok

 • személyi igazolvány (vagy útlevél, jogosítvány)
 • lakcímkártya
 • adókártya
 • munkáltatói igazolás (egyéni vállalkozó, KATA, EVA esetén NAV jövedelemigazolás és nullás igazolás a cégre és magánszemélyre is; nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjas igazolvány)
 • bankszámlakivonat (utolsó 2-6 havi), ha nem a számlavezető banktól igényel hitelt
 • már meglévő hitelek igazolásai (tőketartozás igazolása)

 

Nem mindenki kapja munkabérét havi rendszerességgel. Vannak olyan munkáltatók, akik napidíjas jövedelemmel fizetik alkalmazottaikat. A napidíj nem a ledolgozott napok után járó fizetést jelenti, hiszen a munkavállalónak van alapbére, és ezen felül kapja a napidíjas ellátmányt. Utóbbit elsősorban azokon a munkahelyeken adják, ahol felmerülhetnek nagyobb kiadások. A leggyakoribb ilyen munkakör a nemzetközi szállítmányozásban dolgozóké. Ezeknél a munkavállalóknál szinte minden esetben napidíjas munkabérrel történik a bér kifizetése. A bankok az ilyen munkabért nem igazán szeretik a személyi kölcsön igénylésnél, és ezért nem mindig adnak pénzt a hiteligénylőknek.

 

A napidíj akár 20-60 euró is lehet. Ezzel nagyon magas nettó jövedelmet lehet elérni, mégis a pénzintézetek nem szívesen hiteleznek ilyen fajta jövedelemmel. A probléma okát már maga a név is tükrözi, napidíj. Ha például egy munkavállaló szabadságra megy, vagy táppénzre kényszerül, akkor a bevételei közül máris kiesik a napidíj összege. Ez a bankok számára kockázatot jelent. Ilyenkor az időarányos betegszabadság és táppénz összegét a bejelentett alapbérből számítják ki. Ezen kívül fennállhat annak a veszélye is, hogy a külföldi kiküldetés helyett belföldi utakra küldik a munkavállalót, és akkor máris ugrott a több tíz eurós napidíj.

Léteznek olyan hitelintézetek, melyek adnak személyi kölcsönt napidíjas jövedelemmel is. A hazai bankok 30%-a megfelelően tudja kezelni ezt a jövedelmet, és akár még igen kedvező kamatokat is biztosít. Az igényelt hitelösszeg pedig elérheti akár a hazai piac maximumát, a 10 millió forintot is.

 

A Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora segít a legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásában. Ha nem akarja idejét azzal húzni, hogy bankról bankra jár, és hallgatja a személyi kölcsön ajánlatokat, igényeljen hitelt online. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...