Sokba kerülhet a készpénzfelvétel, ha nem figyel!

  2021. november 05.

 

Az állam havi két alkalommal, összesen 150 ezer forint értékhatárig ingyenes készpénzfelvételt biztosít minden számlatulajdonosnak. Ezt bármelyik ATM-nél megteheti, nem csak saját számlavezető bankja automatájánál. Viszont sokba kerülhet a készpénzfelvétel, ha nem figyel.

 

Sokan nem figyelnek oda a feltételekre, így végül mégis fizetniük kell a pénzfelvételért. A leggyakoribb hibák például, hogy több bankszámlája van valakinek, ám amelyikről általában pénzt vesz fel, arra nem igényelte meg az ingyenességet. A számlatulajdonosok csak egy számláról juthatnak díjmentesen havi 150 ezer forinthoz. Amennyiben valakinek több számlája is van, nyilatkoznia kell, hogy ezek közül melyikre kéri.

Az is gyakran előfordul, hogy valaki csak arra emlékszik, hogy havonta 150 ezer forintot vehet le díjmentesen, viszont arra már nem, hogy ezt maximum két részletben teheti. Azt is fontos tudni, hogy az ingyenes készpénzfelvétel kizárólag Magyarországra vonatkozik. A bankoknak általában egyedi ajánlataik is vannak, extra kedvezményeket kínálnak a készpénzfelvételhez, aminek az a lényege, hogy az ügyfelek a saját banki ATM-üket használják.

 

Az egyes bankok készpénzfelvételi díjai nagyon különbözőek. Általában van egy fix díj, amihez hozzájön a felvett összeg meghatározott százaléka. Az is előfordul, hogy csak fix költséget számolnak fel a pénzintézetek. Több banknak van még egy változó költsége, a tranzakciós adó, ami valahol hiányzik, vagy 0%-ra van beállítva. A készpénzfelvételnek lehet minimum, vagy éppen maximum díja is.

Ha idegen bank ATM-éből vesz fel pénzt, az drágább lesz, mintha saját bankja ATM-énél tenné. A postai, illetve a bankfióki készpénzfelvétel is igen költséges. A készpénzfelvétel díjával már a számlanyitáskor érdemes kalkulálni, például olyan bankot választani, amelyiknek van a környékünkön ATM-e.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...