Mennyi pénzt lehet ATM-ből ingyenesen felvenni egy hónapban?

  2021. 18.

A bankszámla sok mindenben megkönnyítheti mindennapjait, főleg, ha bankkártyát is igényel hozzá. A bankkártya egy készpénzfizetést helyettesítő eszköz. Számos tranzakció végrehajtható segítségével, anélkül, hogy készpénzt tartana magánál. A bankkártyák nagy előnye, hogy bármikor készpénzhez juthat akkor is, amikor a bankfiók már zárva tart. Minden szolgáltatónál lehetőség van ingyenes készpénzfelvételre. Mennyi pénzt lehet ATM-ből ingyenesen felvenni egy hónapban?

 


hirdetés

Minden bank számára 2014. február 1-től kötelező, hogy a megjelölt bankszámlákhoz havi 2 db díjmentes készpénzfelvételt biztosítsanak 150 000 Ft összeghatárig. A kedvezmény kizárólag a bankkártyás tranzakciókra vonatkozik, bármely Magyarországon elhelyezett ATM-ből igénybe vehető. Személyenként egyszerre csak egy számlához jár a kedvezmény, amelyről nyilatkozatot kell tenni.

Ezt a rendelkezést a pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó intézményeknek kell alkalmazniuk. Az érintett tranzakciók esetében a tranzakciós illeték költségei sem terhelhetők át a fogyasztókra, viszont a bankok kötelesek az illetéket megfizetni ezen tételek után is. Egy számlához csak egy nyilatkozat tehető, vagyis a kedvezmény számlánként értendő, nem tulajdonosonként. Ha egy számlának több tulajdonosa van, vagy több bankkártya kapcsolódik hozzá, a kedvezmény együttesen jár. A kedvezmény a hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem vonatkozik. A kedvezményre az a fogyasztó jogosult, aki:

  • betöltötte a 16. életévét
  • Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik
  • írásbeli nyilatkozatot tesz arra vonatkozóan, hogy melyik számla tekintetében szeretné igénybe venni a kedvezményt
  • gazdasági társaságok nem élhetnek a kedvezménnyel

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...