A készpénzfelvétel legfontosabb szabályai

  2021. április 30.

Minden banki automatából lehetőség van havi kétszer ingyenes készpénzfelvételre, maximum 150 ezer forintig. Fontos, hogy tisztában legyünk néhány dologgal a készpénzfelvétellel kapcsolatban, mert sajnos egyre több az ATM-es visszaélés. Összegyűjtöttük a készpénzfelvétel legfontosabb szabályait. Ha pénzt vesz fel ATM-ből, legyen nagyon körültekintő, mert könnyen bajba kerülhet.

 

A készpénzfelvétel legfontosabb szabályai

  • Mielőtt elkezdené használni az ATM-et győződjön meg róla, hogy nem sérült-e. Ha bármi szokatlant tapasztal, jelentse.
  • Amennyiben gyanús személyt lát a bankautomata körül, ne használja.
  • Mindig úgy álljon az automatánál, hogy ne láthassák PIN-kódját, illetve, hogy mennyi pénzt vesz fel. Kezével takarja el a billentyűzetet, mikor beüti a kódot.
  • Ha fennakadás történik a bankautomatánál, legyen óvatos, ha egy idegen szeretne Önnek segíteni. Ne adja ki kezéből bankkártyáját, és ne árulja el a PIN-kódját.
  • Ha problémát észlel, ne hagyja el a helyszínt, Ön hívja fel a bankfiókot, ne bízza ezt egy ismeretlenre, mert nem tudja ellenőrizni, milyen számot hív. A banki ügyintézők soha nem kérnek PIN-kódot.
  • Miután befejezte a tranzakciót azonnal tegye el a kártyáját, a felvett pénzt, és a bizonylatot.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...