55 évesen is igényelhető a Diákhitel!

  2020. május 12.

A járványhelyzet következtében sokan elveszítették a munkahelyüket. Azoknak, akik ebbe a cipőbe járnak érdemes elgondolkodniuk, azon hogy a válságból való kilábalás után korábbi munkakörünkben szeretnének elhelyezkedni, vagy esetleg átképeznék magukat. Az átképzés költségeit viszont nem mindenki képes megfinanszírozni, mikor sokaknak a napi megélhetés is gondot okoz. Jó hír azoknak, akik átképzésen gondolkodnak, hogy 55 évesen is igényelhető a Diákhitel. Tehát nem csak a fiataloknak van lehetősége valami újba belekezdeni, az idősebb korosztályt is támogatja az állam. Ezen túlmenően, a Diákhitel összes fajtájában történt változás, amivel a diákok életét könnyítik meg.

 

A Diákhitel1 egy szabad felhasználású, kedvezményes kamatú (jelenleg 1,99%) kölcsön, amelyet a felsőoktatásban tanulók bármire felhasználhatnak. A Diákhitel1 eddigi havi maximum 70 ezer forintos keretét augusztus 15-től 150 ezer forintra emelik, így 1,5 millió forint lesz az egy tanévben felvehető hitel maximális összege. További könnyítés, hogy a felsőoktatásban tanulók május 1-től az első szemeszterre akár visszamenőleg is igényelhetik a Diákhitel1-et, valamint meghosszabbították ennek igénylési és keretemelési határidejét június 15-re és december 31-re.

A kamatmentes Diákhitel2 az önköltséges képzések tandíjának finanszírozására fordítható, a hitelösszeg pedig nem lehet több, mint az adott intézmény tandíja. Kamata az állami kamattámogatásnak köszönhetően 0%.

Mindkét Diákhitel konstrukciót bárki igényelheti, aki valamelyik felsőoktatási intézményben érvényes hallgatói, tanulói jogviszonnyal rendelkezik és még nem töltötte be a 45. életévét.

 

Újdonságnak számít a május 1. és december 31. között igényelhető kamatmentes Diákhitel Plusz, ami szabad felhasználású. A hitel maximális összege 500 ezer forint, ám az innovációs- és technológiai miniszter által meghatározott felnőttképzésekben résztvevő tanulók esetén maximum 1,2 millió forintig elérhető. A kamatmentes támogatást a felsőoktatási intézmények hallgatói, és a felnőttképzésben résztvevők igényelhetik. A Diákhitel Plusznál sokak örömére a felső korhatár 55 év.

A Diákhitel Plusz bevezetésével egy időben megszüntette a kormány a Nyelvtanulási Diákhitelt, viszont akik ezt már felvették korábban, azok számára a kölcsön kamatmentes lesz.

Az új terméket igénylő édesanyák is jogosultak a 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely szerint a második gyermek megszületése után elengedik a diákhitelének a felét, míg a harmadik gyermek megszületésekor a teljes diákhitel-tartozást.

 


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...