Okok, amik miatt elbukhatja a havi ingyenes készpénzfelvételt

  2021. szeptember 22.

Mindenkinek, aki rendelkezik bankszámlával, és hozzá tartozó bankkártyával, lehetősége van havonta ingyenesen készpénzt felvenni. Egy hónapban maximum 150 ezer Ft-ot lehet felvenni legfeljebb két részletben ATM-ből díjmentesen. Nem csak akkor ingyenes a készpénzfelvétel, ha saját számlavezető bankja bankjegykiadó automatáját használja, hanem akkor is, ha más pénzintézet automatájából veszi fel a pénzt. Sokan nincsenek tisztában pontosan az ingyenes készpénzfelvétel feltételeivel, emiatt sokszor feleslegesen fizetnek. Cikkünkben összegyűjtöttük az okokat, amik miatt elbukhatja a havi ingyenes készpénzfelvételt.

 

Okok, amik miatt elbukhatja a havi ingyenes készpénzfelvételt

  • Ha 150 ezer forintnál több pénzt szeretne felvenni.
  • Amennyiben egy bankszámlának több tulajdonosa van, kizárólag az egyikre érvényes a 150 ezer forintos limit. Ha a számlához több társkártya is tartozik, akkor ezek tulajdonosaira összességében vonatkozik a 150 ezer Ft-os limit és a két tranzakció lehetősége.
  • Devizaszámláról is igénybe lehet venni az ingyenes készpénzfelvételt, amennyiben forintot vesz fel.
  • A hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem vonatkozik az ingyenes lehetőség.
  • A kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőség naptári hónapra értendő.
  • Abban az esetben, ha a bankszámlához folyószámla-hitelkeret kapcsolódik, a készpénzfelvétel pedig részben vagy egészben negatív egyenleg terhére valósul meg, akkor a bank a díjmentes készpénzfelvételt az adott hónapban a számlára érkező munkaviszonyból származó munkabér, szociális ellátás és ösztöndíj erejéig – de legfeljebb 150 ezer forintig – köteles biztosítani.
  • Ha több bankszámlája van, akkor ezek közül csak az egyikre érvényes az ingyenes készpénzfelvétel.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...