Nem mindegy, hogy hol igényel személyi kölcsönt!

  2020. január 07.

Egyre népszerűbb a személyi kölcsön, aminek egyik fő oka a jelenlegi csökkenő kamatkörnyezet. Személyi kölcsönhöz könnyű hozzájutni, mert ingatlanfedezet nem szükséges igényléséhez. A jövedelmet vizsgálja meg tüzetesen a választott hitelintézet. A jövedelemigazoláson túl, néhány dokumentumra van csak szükség a személyi kölcsön felvételéhez. Az igényelt pénzt arra költheti, amire szeretné, mert a hitelösszeg szabadon felhasználható. Bármire fordíthatja, akár háztartási gép megvásárlására, nyaralásra vagy egyéb kisebb költségű célja megvalósítására. Ami viszont nagyon fontos, hogy nem mindegy, hogy hol igényel személyi kölcsönt, mert az egyes banki ajánlatok között jelentős különbségek lehetnek.

 

A leggyakrabban igényelt hitelösszeg 100-500 ezer forint között mozog. Adódhatnak azonban olyan élethelyzetek, mikor ennél több pénzre van szükség. Szerencsére a személyi kölcsönnel nagyobb összeghez is hozzájuthat. A maximálisan igényelhető hitelösszeg 10 millió forint. Ez azért elég nagy összeg ahhoz, hogy több bank ajánlatát is meghallgassa, mert a kamatkülönbségek miatt, a visszafizetett összegben is jelentős eltérések mutatkozhatnak.

A személyi kölcsön kelendőségét, az is igazolja, hogy az MNB kimutatása alapján tavaly májusban az ingatlanfedezet nélküli kölcsönök folyósítása elérte az 55,9 milliárd forintot, ez az adott hónapban kifizetett lakáscélú jelzáloghitelek 64%-a.

Mivel ingatlanfedezet nélkül gyorsan lehet hitelhez jutni, sokan szeretnének ilyenfajta kölcsönt igényelni. A kamatkörnyezet is kedvező egy fedezetlen hitel felvételéhez, ugyanis átlagosan 5 ezer forinttal kevesebbet kell visszafizetni, mint egy évvel ezelőtt.

 

A hitelintézetek egyes ajánlatai között eltérések lehetnek. A legkedvezőbb konstrukciókat nagyon hasonló feltételekkel lehet megigényelni, ez pedig jó hír, hiszen már több bankban elérhető kedvező feltételekkel ingatlanfedezet nélküli hitel. Viszont, amennyiben a legjobb ajánlatokat hasonlítja össze a legrosszabbakkal, akkor már jelentős eltérések mutatkoznak. Akár több száz ezer forint különbség is lehet a hitelek visszafizetése között.


hirdetés

Fontos, hogy ne döntsön elhamarkodottan. Nem mindegy, hogy 100 ezer vagy 200 ezer forintot fizet havonta a banknak. Különböző extra szolgáltatások igénybevételekor további plusz kedvezményeket kaphat a hitelt nyújtó intézménytől.

Mivel a legjobb ajánlatok között nincsenek komoly eltérések, felértékelődhetnek a hitelhez kapcsolódó szolgáltatások. Általában elvárás a legjobb személyi kölcsön ajánlatoknál a számlanyitás az adott banknál. Az egyes bankszámlák költségei között azonban jelentős különbségek lehetnek. Az eltérő számlaköltségek miatt lehet, hogy jobban jár, ha nem a legolcsóbb hitelt választja.

 

A Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora segít a legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásában. Ha nem akarja idejét azzal húzni, hogy bankról bankra jár, és hallgatja a személyi kölcsön ajánlatokat, igényeljen hitelt online. Online hiteligénylés esetén gyorsabban megtudhatja, hogy jóváhagyta-e a pénzintézet hitelét, mint személyesen. A rendszer egyenesen a bank előbírálati vagy bírálati részlegéhez adja le igénylését, így akár pár óra alatt megtudhatja, hogy jogosult-e a hitelre.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...