Mivel csalogatják a bankok a lakáshitel felvevőket?

  2021. július 07.

Az ingatlanárak változatlanul magasak, ennek ellenére is sokan vásárolnak lakást, ami megnövelte a lakáshitelek iránti keresletet is. Számos kedvezmény áll a családok rendelkezésére, amelyek az otthonteremtést segítik elő. Lakáshitel felvételekor meg kell felelni a banki követelményeknek. Vannak, akik ezeknek nem felelnének meg, ezért a bankok különböző akciókkal csalogatják a lakáshitel felvevőket magukhoz.

 

Mivel csalogatják a bankok a lakáshitel felvevőket?

  • Kamatakció: A lakáshitel futamidejének kezdeti időszakában jellemző a kamatakciók igénybevétele. Általában ezek az akciók feltételekhez kötöttek, és csak pár hónapig tartanak, nem a teljes futamidő végéig. Gyakori a sávos árazás is, ami azt jelenti, hogy bizonyos adósminősítési szempontok alapján kerül egy bizonyos kamatsávba a lakáshitel kamatozása, majd ezen úgy lehet csökkenteni, hogy különböző feltételeket teljesít a hitelfelvevő. Kamatakciókkal díjazzák például a munkabér bankhoz történő utalását, csoportos beszedési megbízások megadását, stb.
  • Induló költségek csökkentése: Egy lakáshitel induló költsége (tulajdonszerzési illeték, ügyvéd, földhivatal, közjegyző, értékbecslés, stb.) elég drága. Ezért is örülnek a hitelfelvevők egy-egy díj elengedésének. Ezeknek az akcióknak a célja, hogy a hitel igénylésekor erre már ne kelljen költenie az adósnak, és emiatt teszi le voksát a bank mellett.
  • Ajándékok, kuponok: A bankok gyakran adnak a felvett lakáshitel mellé különböző ajándékokat, kuponokat. Kiváló ügyfélcsalogató például a pénzvisszatérítés a felvett hitel után, ajándék folyószámla-hitel, ajándék hitelkártya, barkácsáruházban beváltható vásárlási utalvány, repülőjegyre váltható kupon, stb.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...