Hitelkártya működése - Mire jó a hitelkártya?

  2017. január 30.

A hitelkártya működése nagyon egyszerű: nem a saját megtakarítását használja, hanem a bank hitelkeretét, azaz a bank pénzét. A hitelkeretet a bank állapítja meg, ami általában a nettó kereset két-háromszorosa. És ráadásul kamatmentesen használhatja az úgynevezett türelmi időszak végéig, ami általában 45 nap. Ez idő alatt valóban nem számol fel semmilyen díjat a bank a hitelkeret erejéig elköltött pénzért. Mivel a bank pénzét használja, kamatozhat a fizetése a türelmi időszak végéig.

 

Mire jó a hitelkártya?

A hitelkártyákhoz még különböző kedvezmények is járnak. Ez általában 1-2 vagy akár még ennél is nagyobb százalékos jóváírást is jelenthet a vásárlás végösszegéből. Gyakorlatilag ennyivel olcsóbb minden, amit hitelkártyával vásárol. Ha betartja a hitelkártya használatának szabályait, az összes jóváírással, kedvezménnyel és kamattal együtt, akár több tízezer forintot is megtakaríthat évente.

 

A bank a hitelkártyáért éves, vagy havi díjat számol fel, illetve értékesíthet más banki termékeket a hitelkártya-birtokosoknak. Persze azokon is sokat keres a bank, akik nem fizetik vissza időben a tartozásukat, vagy más hibát követnek el, például túllépik a hitelkeretüket, vagy készpénzt vesznek fel. Ezekért a hibákért drágán megfizethetnek. Tehát akkor éri meg, hogy hitelkártya-birtokosok legyen, ha precíz, pontos, ügyfél tud lenni, mert különben a hitelkártya csak ráfizetés.


hirdetés

 

Hitelkártya működése - Amit mindig be kell tartani:

  • Időben fizesse vissza a tartozást.
  • Ne lépje túl a hitelkeretet.
  • Ne használja készpénzfelvételre a hitelkártyát, csak vásárlásra.

 

Mint már említettem csak abban az esetben lesz kamatmentes a vásárlásra felhasznált összeg, ha a hitel teljes összegét visszafizeti a türelmi időszak végéig. Ezen segíthet, ha például beszedési megbízással fizeti a tartozást, így a türelmi időszak vége előtt automatikusan levonják számlájáról.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...