Mire járhat kamatkedvezmény lakáshitel igénylésekor?

  2021. július 16.

A bankok akciókkal próbálják magukhoz csalogatni leendő ügyfeleiket. Fontos kérdés, hogy ezek a kedvezmények meddig lesznek érvényesek a futamidő alatt. A hitelintézetek többségénél a legkedvezőbb konstrukciójú lakáshitel feltételekhez kötött, amit ha nem teljesít az adós, elveszíti a kedvezményt. Ez lakáshitel esetében akár milliós többletfizetést is jelenthet. A hitelintézetek komoly versenyben vannak a kamat és a THM tekintetében, ezért mindent megtesznek, hogy minél több ügyfelet gyűjtsenek. Nézzük meg, hogy mire járhat kamatkedvezmény lakáshitele igénylésekor!


Mire járhat kamatkedvezmény lakáshitel igénylésekor?

  • Bér vagy egyéb rendszeres jóváírás a banknál vezetett számlára. Minél magasabb az összeg, annál nagyobb a kamatkedvezmény.
  • A bank elvárja az aktív számlahasználatot. A bankkártyás vásárlások és az internetes fizetések havi összegének el kell elérnie az előírt limitet a kedvezményhez.
  • A hitelfedezeti biztosítás a pénzintézet kockázatait is csökkenti. Ha az adott banknál köti, akkor kamatkedvezményt kaphat érte.
  • A lakásbiztosítás megkötése a jelzáloghitelek alapvető feltétele. A hitelt nyújtó intézmények kedvezményekkel jutalmazzák, ha fiókjukban a partnerük szolgáltatását választja.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...