Mire figyeljen, ha külföldi webshopból vásárol?

  2021. szeptember 10.

Egyre gyakoribb, hogy az emberek online szerzik be a szükséges holmikat. Sokkal kényelmesebb, otthonról a kanapéról válogatni, mint boltról boltra járni. Az interneten keresztül, akár külföldi webáruházból is vásárolhat. Általában így jóval olcsóbban hozzájuthat a kiszemelt áruhoz. Egy külföldi rendelésnél az adott ország árszínvonalán számtalan termék elérhetővé válik. Mire figyeljen, ha külföldi webshopból vásárol?

 

Egy külföldi webáruházból hosszabb idő alatt érhet ide a megrendelt áru, mint egy hazaiból. Ezért nagyon fontos, hogy ha kifejezetten egy alkalomra szeretné megvásárolni a kívánt dolgot időben rendelje meg, meg előfordulhat, hogy nem érkezik meg időben. Ez főleg az ünnepi időszakok környékén szokott előfordulni, mikor minden webshopnak megnő a forgalma.

Egy külföldi rendelésnél az eladónak fizetendő ár becsapós lehet. Elképzelhető, hogy a vásárlás után még ÁFA-t és vámot is fizetni kell. A Magyar Posta oldalán meg tudja nézni a külföldi rendelés adóvonzatait. Az Európai Unión belülről érkező áruk mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól. Egy kínai kereskedőtől is tud adófizetési kötelezettség nélkül vásárolni, csak annyi a feltétel, hogy az áru valamilyen Európai Uniós tagállam raktárából érkezzen.

 

Egy online vásárlás kockázatosabbnak tűnik, mint egy hagyományos, hiszen a pénz átadásával nem kapja meg a vevő egyből az árucikket. Vannak olyan fizetési szolgáltatások, mint például a PayPal, amelyek védik mindkét fél érdekeit. Ennek lényege, hogy a fizetési rendszert üzemeltető ugyan megkapja a vásárlótól a pénzt, viszont ha a vásárló nem kapa meg az árut, akkor azt vissza is szolgáltatja neki.

Mielőtt kiválaszt egy árucikket, és megrendeli, ne csak az árát vegye figyelembe, a kereskedő minősítése is nagyon fontos. Csak olyan kereskedőtől rendeljen, amely minősítése jó, és amely több terméket is eladott már. Ha esetleg feltűnően olcsó egy áru, legyen gyanakvó. Előfordulhat, hogy esetleg hamisítvány, vagy nem is létezik a webáruház, és sohasem fogja megkapni az árut.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...