Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

  2017. augusztus 23.

Némely banknál már megtalálhatóak a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekek, melyek az átlagos piaci lakáshiteleknél kedvezőbb kamatozást nyújtanak. A mostani átlagosan 5%-os kamatú lakáshiteleknél a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kamatai 1-1,5%-kal csökkenni fognak és ennek köszönhetően a hiteligénylő akár több százezer forinttal is kevesebbet fizethet vissza hitelére, futamidőtől és kamattól függően. 2017. május közepén a MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa meghatározta a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek főbb jellemzőit.

 

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Főbb jellemzői:

  • A hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékpontot.
  • Kizárólag egyenlő havi törlesztőrészletek lehetnek. 
  • A folyósítási díj a hitelösszeg 0.75%-a lehet, de ez az összeg nem haladhatja meg 150.000 Ft-ot.
  • Az előtörlesztési díj nem kerülhet többe, minta az előtörlesztett összeg 1%-a. 
  • A hitelbírálat határideje az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanap.
  • Ha a hiteligénylő megfelel a hiteligénylés feltételeinek, akkor azok teljesítésétől számított 2 munkanapon belül folyósítani kell a banknak a lakáshitelét.
  • A fizetendő kamatot 3, 5, 10 évre rögzíteni kell, vagy egészen a futamidő végéig. Így a biztonságos, fix kamatozású hitelt törlesztheti. 

 

Hol lehet igényelni?

Igényelni személyesen a banknál lehetséges, érvényes igazolványokkal és iratokkal. Jelenleg kevés, de rövid időn belül egyre több banknál elérhetővé válik ez az új hitelkonstrukció, mely segítségével több százezer forintot spórolhat lakáshitelén. 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...