Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

  2017. augusztus 23.

Némely banknál már megtalálhatóak a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekek, melyek az átlagos piaci lakáshiteleknél kedvezőbb kamatozást nyújtanak. A mostani átlagosan 5%-os kamatú lakáshiteleknél a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kamatai 1-1,5%-kal csökkenni fognak és ennek köszönhetően a hiteligénylő akár több százezer forinttal is kevesebbet fizethet vissza hitelére, futamidőtől és kamattól függően. 2017. május közepén a MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa meghatározta a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek főbb jellemzőit.

 

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek főbb jellemzői:

  • A hitelező által választott referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékpontot.
  • Kizárólag egyenlő havi törlesztőrészletek lehetnek. 
  • A folyósítási díj a hitelösszeg 0.75%-a lehet, de ez az összeg nem haladhatja meg 150.000 Ft-ot.
  • Az előtörlesztési díj nem kerülhet többe, minta az előtörlesztett összeg 1%-a. 
  • A hitelbírálat határideje az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanap.
  • Ha a hiteligénylő megfelel a hiteligénylés feltételeinek, akkor azok teljesítésétől számított 2 munkanapon belül folyósítani kell a banknak a lakáshitelét.
  • A fizetendő kamatot 3, 5, 10 évre rögzíteni kell, vagy egészen a futamidő végéig. Így a biztonságos, fix kamatozású hitelt törlesztheti. 

 


hirdetés

Hol lehet igényelni?

Igényelni személyesen a banknál lehetséges, érvényes igazolványokkal és iratokkal. Jelenleg kevés, de rövid időn belül egyre több banknál elérhetővé válik ez az új hitelkonstrukció, mely segítségével több százezer forintot spórolhat lakáshitelén. 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...