Milyen ügyeket lehet online bankszámlával intézni?

  2022. 17.

Napjainkban szinte mindenkinek van bankszámlája, ami nagyban megkönnyíti életét. A bankszámlákhoz kapcsolódó funkcióknak köszönhetően a legtöbb dolgot otthonról is elintézheti, nem kell miattuk bemenni a bankfiókba, ez időben és pénzben is megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A kereskedelmi bankok folyamatosan fejlesztik az online felületeiket. Milyen ügyeket lehet online bankszámlával intézni?

 

Az online lehetőségek térhódítása a pénzügyek piacát is elérte. A járványhelyzet és a megnövekedett felhasználói igények tovább fokozták a bankszektor fejlődését. A technológiai fejlődésnek köszönhetően naponta jelennek meg újabb innovációk, amelyekkel minden piaci szereplő számára egyre könnyebbé és gyorsabbá válik a bankolás. Nem véletlen, hogy a bankszektor az egyik legjelentősebb vásárlója a különböző FinTech szolgáltatásoknak.

Az online megoldások közül a legjelentősebbek a mobil platformok és applikációk, az elektronikus pénz alapú rendszerek, és a mobilfizetés. Ma már bármikor, bárhol, bárhogyan fizethet. Egyre többen vannak, akik felismerik, és ki is használják a pénzügyi innovációkban rejlő lehetőségeket.

 

Milyen ügyeket lehet online bankszámlával intézni?

  • számlaegyenleg, tranzakciók megtekintése
  • átutalás, csoportos beszedési megbízás beállítása
  • számlák fizetése
  • kártyabeállítások, (készpénzfelvételi-, vásárlási limitek, értesítések módosítása)
  • vásárlás
  • értékpapír ügyletek, megtakarítások, lekötések ügyintézése
  • egyéb banki szolgáltatások igénylése, lemondása

 

A bankszámlanyitás az egyszerűsített bankváltásnak köszönhetően ma már nagyon könnyű. Azoknál a bankoknál, ahol van online számlanyitási lehetőség, csak egy kamerával ellátott eszköz, és internet csatlakozás szükséges. Az online felületen a biztonságos azonosítás adott, így a szolgáltató nyitvatartási idejében valós időben, vagy azon kívül, 0-24 órában, személyes jelenlét nélkül mehet végig a folyamaton.

Az online számlanyitás általában egyszerű és gyors, viszont sokan igényt tartanak arra, hogy egy banki alkalmazott is jelen legyen, ha esetleg lennének kérdéseik, vagy elakadnának az ügyintézés során.

 


 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...