Milyen ügyeket lehet online bankszámlával intézni?

  2022. augusztus 17.

Napjainkban szinte mindenkinek van bankszámlája, ami nagyban megkönnyíti életét. A bankszámlákhoz kapcsolódó funkcióknak köszönhetően a legtöbb dolgot otthonról is elintézheti, nem kell miattuk bemenni a bankfiókba, ez időben és pénzben is megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A kereskedelmi bankok folyamatosan fejlesztik az online felületeiket. Milyen ügyeket lehet online bankszámlával intézni?

 

Az online lehetőségek térhódítása a pénzügyek piacát is elérte. A járványhelyzet és a megnövekedett felhasználói igények tovább fokozták a bankszektor fejlődését. A technológiai fejlődésnek köszönhetően naponta jelennek meg újabb innovációk, amelyekkel minden piaci szereplő számára egyre könnyebbé és gyorsabbá válik a bankolás. Nem véletlen, hogy a bankszektor az egyik legjelentősebb vásárlója a különböző FinTech szolgáltatásoknak.

Az online megoldások közül a legjelentősebbek a mobil platformok és applikációk, az elektronikus pénz alapú rendszerek, és a mobilfizetés. Ma már bármikor, bárhol, bárhogyan fizethet. Egyre többen vannak, akik felismerik, és ki is használják a pénzügyi innovációkban rejlő lehetőségeket.

 

Milyen ügyeket lehet online bankszámlával intézni?

  • számlaegyenleg, tranzakciók megtekintése
  • átutalás, csoportos beszedési megbízás beállítása
  • számlák fizetése
  • kártyabeállítások, (készpénzfelvételi-, vásárlási limitek, értesítések módosítása)
  • vásárlás
  • értékpapír ügyletek, megtakarítások, lekötések ügyintézése
  • egyéb banki szolgáltatások igénylése, lemondása

 


hirdetés

A bankszámlanyitás az egyszerűsített bankváltásnak köszönhetően ma már nagyon könnyű. Azoknál a bankoknál, ahol van online számlanyitási lehetőség, csak egy kamerával ellátott eszköz, és internet csatlakozás szükséges. Az online felületen a biztonságos azonosítás adott, így a szolgáltató nyitvatartási idejében valós időben, vagy azon kívül, 0-24 órában, személyes jelenlét nélkül mehet végig a folyamaton.

Az online számlanyitás általában egyszerű és gyors, viszont sokan igényt tartanak arra, hogy egy banki alkalmazott is jelen legyen, ha esetleg lennének kérdéseik, vagy elakadnának az ügyintézés során.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...