Milyen típusú eszközbe fektetheti megtakarítását?

  2021. szeptember 01.

Sokan választják megtakarítási formának a befektetési alapot. A befektetési alapok olyan megtakarítási formák, amelyekben egyszerre sok más befektetővel közösen helyezheti el megtakarított pénzét, megosztva ezáltal egymás között a befektetés kockázatát és költségét. Az alapokban ily módon összegyűlt pénzt az alapkezelő komoly szakértelemmel és piaci ismeretekkel rendelkező szakemberei fektetik be.

 

Milyen típusú eszközbe fektetheti megtakarítását?

  • Ingatlanalapok, amelyek különböző kereskedelmi és lakó ingatlanokba fektetnek.
  • Értékpapíralap, ezen belül a legegyszerűbb termékcsoportot a pénzpiaci alapok alkotják, amelyek különböző pénzpiaci eszközökbe, azaz bankbetétekbe, illetve rövid lejáratú állampapírokba és kötvényekbe fektetnek.
  • Külön csoportot alkotnak a kötvényalapok, amelyek portfoliójában a legkülönbözőbb kötvényeket, kamatozó eszközöket találjuk.
  • A részvényalapok portfolióját már nem a kamatozó eszközök, hanem a különböző vállalatok által kibocsátott részvények alkotják.
  • A vegyes alapok pedig ezen két eszközosztályt, a kötvényeket és a részvényeket vegyítik portfoliójukban.
  • Speciális alapfajták, mint például az abszolút hozam alapok (Ezek nem egy adott eszközosztályhoz kötöttek, hanem a piaci történések függvényében szabadon mozgathatják eszközeiket azok között.), a származtatott alapok (Ezek nem közvetlenül, hanem valamilyen származtatott eszközön keresztül fektetnek az értékpapírokba.), tőkevédett alapok (Ezek a befektetett tőkét a futamidő, vagy egy előre meghatározott tartási idő után mindenképpen visszafizetik.).

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...