Milyen hibákat követnek el az emberek hitelfelvétel előtt?

  2021. október 06.

Úgy érdemes kölcsönt igényelni, ha előtte mérlegelt minden fontos tényezőt, hiszen az ember hosszú évekre elkötelezi magát a pénzintézet felé. A legkedvezőbb és legrosszabb ajánlat között jelentős eltérés is lehet. Egy lakáshitel esetében ez akár milliós árkülönbséget is jelenthet. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen hibákat követnek el az emberek hitelfelvétel előtt. Érdemes ezekre odafigyelni, mert sok pénzt bukhat!

 

Milyen hibákat követnek el az emberek hitelfelvétel előtt?

  • A vevők csak az adásvételi szerződés aláírását követően foglalkoznak komolyabban a lakáshitellel. Ha ekkor derül ki, hogy nem hitelképes, vagy nem kaphat akkora hitelösszeget, amekkorára szüksége van, akár a foglalót is elbukhatja.
  • A hiteligénylők számára a legfontosabb a gyorsaság, mert sürgősen pénzre van szükségük. Egy lakáshitel bírálati ideje 4-8 hét is lehet. Az adásvételi szerződésben ennél rövidebb fizetési határidőt nem szabad írni. Ha gyorsan kell a kölcsön, kevésbé lesz fontos a hitel kondíciója, csak az számít, hogy melyik banktól kapja meg a pénzt. Emiatt a fizetési kötelezettségek jelentősen megnőhetnek.
  • Az, hogy valaki a számlavezető bankjánál igényel hitelt, inkább a személyi kölcsön esetében jellemző. Érdemes más pénzintézetek ajánlatait is megnézni, mert elképzelhető, hogy kedvezőbb személyi kölcsönhöz juthat.
  • A leghosszabb futamidőt választja a hiteligénylő, mert így alacsonyabb lesz a havi törlesztő. Viszont ez azt is magával vonja, hogy tovább használja a bank pénzét, ezért a teljes visszafizetendő összeg magasabb lesz.
  • A hiteligénylők nem fordulunk független tanácsadóhoz. A független szakértők, hitelközvetítők szolgáltatása ingyenes. Ők attól a banktól kapnak jutalékot, ahová a kölcsönt beadja az igénylő.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...