Milyen feltételekkel váltja ki a bank a jelzáloghitelt?

  2021. április 28.

Kevesen élnek a hitelkiváltás lehetőségével, pedig egy drága kölcsön olcsóbbra cserélése jelentős pénzügyi megtakarítást eredményezhet. Érdemes a régi hiteleket évente felülvizsgálni, és néhány hitelintézet ajánlatát megnézni, mert elképzelhető, hogy a meglévő hitelénél jobbat is találhat a piacon. A hitelkiváltás során az ügymenet ugyanaz, mint egy normál hitel felvételénél, csak itt egy meglévő kölcsön lecserélése a hitelcél. De vajon milyen feltételekkel váltja ki a bank a jelzáloghitelt?

 


hirdetés

Hitelkiváltáskor az egyik banknál fennálló adósságot, egy másik bank rendezi. Ettől a pillanattól kezdve az adósnak megszűnik a hitelviszonya a régi hitelintézetnél, és az új bankkal szemben lesznek kötelezettségei. Hitelkiváltásnál a kiváltandó hitel összegén felül is vehet fel pénzt szabad-felhasználású kölcsönök esetében. A lakáscélú hitelek kiváltásakor a lakáshitel konstrukcióban csak annyi pénzt kaphat amekkora az aktuális fennálló tartozás. A felvehető hitel kondícióit meghatározza az igazolt jövedelem, az ingatlan értéke, a teljes fennálló hiteltartozás.

 

Milyen feltételekkel váltja ki a bank a jelzáloghitelt?

  • Problémamentes hitelmúlt, csak a pontosan, mindig időben fizetett hiteleket lehet kiváltani, amit igazolni is kell.
  • Felmondott hitelt nem lehet kiváltani.
  • Végrehajtási joggal terhelt ingatlan esetében nincs lehetőség a hitelkiváltásra.
  • Csak a hitelfelvevő tudja korábban felvett jelzáloghitelét kiváltani.
  • A hitelt kiváltó személy, nem szerepelhet a KHR listán sem aktív, sem passzív résztvevőként.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...