Milyen esetekben fizet egy hitelfedezeti biztosítás?

  2021. szeptember 02.

Egy hitel kifizetésének sikeressége a pénzügyi biztonságán múlik, amit több dolog is megrengethet. Előfordulhatnak olyan önhibáján kívüli okok, mikor nem tudja fizetni a törlesztőrészletet. A megoldás a hitelfedezeti biztosítás lehet. De milyen esetekben fizet egy hitelfedezeti biztosítás? Általában a szolgáltatók a havi törlesztőrészlet egy meghatározott részéért cserében nyújtanak biztosításokat. Ez jellemzően a havi esedékesség 6-7%-a, attól függően, hogy mennyi eseményre köt biztosítást. Létezik olyan bank is, amely a biztosítás megkötéséért kamatkedvezményt ad.

 

Milyen esetekben fizet egy hitelfedezeti biztosítás?

  • Az adós halála: Ha az adós elhunyt, a kölcsönt tovább kell fizetni a rokonoknak. Az örökösöket meg lehet kímélni az anyagi tehertől egy hitelfedezeti életbiztosítással, a biztosító ugyanis halál esetén kifizeti a teljes fennálló tartozást.
  • Egészségkárosodás, rokkantság: Egy tartós egészségkárosodás, rokkantság esetén a biztosító rendezi a teljes tartozást. A károsodás minimális mértékét a biztosító határozza meg.
  • Munkanélküliség: Munkahely elvesztése esetén a biztosító egy ideig fizeti az adós helyett a törlesztőrészletet.
  • Tartós betegség: Az egészségi állapot megromlása esetén csökkennek a havi bevételek. Ebben a helyzetben is kifizetheti Ön helyett a biztosító a törlesztőrészletet egy meghatározott ideig.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...