Milyen alapfeltételei vannak az áthidaló hitelnek?

  2021. április 08.

Az áthidaló hitel, vagy más néven lakáscsere hitel, egy jelzálog fedezetű hitel. Akkor szokták igénybe venni az áthidaló kölcsönt, mikor valaki rendelkezik már egy ingatlannal, de szeretne vásárolni, vagy építeni egy másikat, úgy, hogy a meglévőt még nem adta el. Természetesen az áthidaló kölcsön felvételekor is meg kell felelni a banki követelményeknek. Mivel az áthidaló hitel bizonyos esetekben lakáshitellé alakul, így a hitelintézet lényegében ugyanazt a bírálati folyamatot követi, amit lakáshitelek esetén. De milyen alapfeltételei vannak az áthidaló kölcsönnek? Mutatjuk!


Milyen alapfeltételei vannak az áthidaló hitelnek?

  • A hiteligénylőnek nagykorúnak kell lennie.
  • A hitelt felvenni kívánó személynek legalább minimálbért kell tudnia igazolni.
  • Az áthidaló hitelt magánszemélyek vehetik fel.
  • Az áthidaló hitel igénylője nem lehet negatív KHR listás korábbi hiteltörlesztései miatt. (Amennyiben mégis felkerült a KHR listára negatív adósként, tartozását már több mint 1 éve vissza kellett, hogy fizesse.)
  • A hitelkérelemhez csatolni kell a vásárolni kívánt ingatlan adás-vételi (elő) szerződését, vagy építés esetén, a jogerős építési engedélyt és a dokumentáció másolatát.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...