Mikor segíthet egy hitel?

  2021. október 06.

Sokaknak a hitel jelentheti az egyetlen lehetőséget céljaik eléréséhez. Semmi baj nem lehet egy kölcsönnel, ha megfontoltan jár el felvételekor. A legfontosabb az, hogy akkora összegű hitelt vegyen fel, amekkorának a törlesztését biztonsággal fizetni tudja. Ha mindig időben törleszti hitelét, nem halmoz fel adósságot. Egy hitel jó megoldás lehet különböző élethelyzetek megoldására. Mikor segíthet egy hitel?

 

Mikor segíthet egy hitel?

  • Sokan csak lakáshitellel tudják megvenni álmaik otthonát. Ingatlanvásárláskor lehetőleg hosszú kamatperiódusú kölcsönt igényeljen, mert ezzel nagy mértékben csökkenthető a kamatváltozásból eredő törlesztőrészlet növekedése. A jövedelme 30-40%-ánál magasabb törlesztőrészletet nem érdemes bevállalni.
  • Váratlan, nagyobb összegű kiadás esetén is megoldás lehet egy hitel, ha nincs megtakarítása. A fedezetlen hiteleket kedvező feltételekkel lehet igényelni. Csak abban az esetben igényeljen fedezetlen kölcsönt, ha jövedelme biztos és megfelelő nagyságú.
  • Egy felújítást, korszerűsítést is finanszírozhat kölcsönből. Itt szóba kerülhet akár egy felújítási célú lakáshitel, vagy egy személyi kölcsön is.
  • A jelenlegi kamatkörnyezet nagyon kedvező, jóval olcsóbban lehet most hitelt igényelni, mint korábban. Hitelkiváltással a meglévő drágább kölcsönét kedvezőbbre cserélheti. A hitelkiváltáshoz egyéb költségek is tartoznak (meglévő hitel előtörlesztési díja, ez jellemzően az előtörlesztett összeg 1,5–2% szokott lenni piaci kamatozású lakáshiteleknél, de például egy fogyasztóbarát lakáshitelnél maximum 1% lehet). Az új kölcsön igényléséhez kapcsolódó induló díjakról, sem szabad megfeledkezni.
  • A hitelkártya igénylésekor egy hitelkeretet kap, melyből vásárolhat. Ha visszafizeti költéseit, újra elkölthetővé válik az összeg. Amennyiben vásárol a kártyával, akár teljesen kamatmentesen használhatja a bank pénzét. Ha a türelmi időszakon belül visszafizeti a teljes elvásárolt keretet, akkor nem kell kamatot fizetnie. A bankok többsége a vásárlások egy részét jóváírja.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...