Miért jó, ha KHR-ben marad pozitív hiteltörténet esetén?

  2021. augusztus 03.

Aki hitelt vesz fel, felkerül a KHR listára. A KHR hasznos célt szolgál, mind az ügyfelek, mind a bankok részére. A pozitív hiteltörténet előnyei között szerepel például, hogy az adós nyilatkozhat arról, hogy meddig kívánja tárolni adatait a KHR-ben, ami így a KHR-t felhasználó bankok számára elérhető. De miért jó, ha KHR-ben marad pozitív hiteltörténet esetén? Mutatjuk!

 

Miért jó, ha KHR-ben marad pozitív hiteltörténet esetén?

A pozitív hiteltörténettel rendelkező ügyfelek megbecsülésnek örvendenek a bankoknál:

  • Hozzájuthatnak alacsonyabb kamatokhoz, díjakhoz. A jó ügyfél alacsonyabb kockázatot jelent a pénzintézetnek, így akár az olcsóbban is hajlandó hitelezni az adósnak.
  • A hitelbírálat egyszerűbb és gyorsabb lehet, hiszen a bizonyíthatóan meglévő jó hitelmúlt egyszerűsítheti a banki hitelbírálati, kockázatelemzési folyamatot.
  • Kevesebb lehet a nyilatkozatok, illetve a benyújtandó dokumentumok száma.
  • A bank személyre szabottabb ajánlatot nyújthat.
  • További előny, hogy a KHR-ben tárolt pozitív hitelinformáció képes lehet ellensúlyozni, az esetlegesen nyilvántartott negatív információkat.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...