Miért jó a szabad felhasználású hitel?

  2021. április 14.

Azért jó egy szabad felhasználású hitelt választani, mert, mint a neve is mutatja, arra költheti, amire csak szeretné. Felhasználását nem kell számlákkal igazolni. Egy szabad felhasználású hitel lehet fedezetlen, illetve jelzálog alapú. Amennyiben kisebb összegre van szüksége egy fedezetlen szabad felhasználású hitelt érdemes választania, ha viszont egy nagyobb összegre, akkor pedig jelzálog alapút.

 

Mivel a fedezetlen szabad felhasználású hitel esetében kisebb összegről beszélünk, nem érdemes hosszú futamidőt választani. Ennél a kölcsönnél nincs a hitelintézet felé biztosított ingatlanfedezet, ezért kamata is drágább, mint a szabad felhasználású jelzáloghiteleké. A fedezetlen szabad felhasználású hitel felvételekor csak a szerződéskötési díjat kell megfizetni, mint induló költséget. Ilyen fedezetlen szabad felhasználású hitel lehet például a személyi kölcsön.

Jelzálog alapú szabad felhasználású hitelt akkor érdemes választani, ha nagyobb összegű kölcsönt szeretne igényelni. Ez esetben a futamidő is lehet hosszabb, mert a felvenni kívánt hitelösszeg is magasabb. Az ingatlanfedezettel felvett hitel esetén a kamatok alacsonyabbak, viszont az induló költségek magasabbak. A szerződéskötési díjon felül, számos egyéb költséggel is számolni kell: értékbecslés, tulajdoni lap, térképmásolat, szerződéskötési díj, közjegyzői díj, földhivatali díj.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...