Mi akadályozhatja egy hitel felvételét?

  2021. október 07.

Akármennyi időt is szán hitelfelvétel előtt az információgyűjtésre, legyen tudatában annak, hogy ami nyilvános, nem a teljes képet mutatja, hanem annak csak egy részét. Bankonként eltérő, hogy ki mennyire enged betekintést a szabályaiba, de abban biztos lehet, hogy a banki hitelezési szabályzatok érzékenyebb részei mindig rejtve maradnak a nyilvánosság elől, pedig sokszor pont ezekben van a lényeg. Mi akadályozhatja egy hitel felvételét?

 


hirdetés

Mi akadályozhatja egy hitel felvételét?

  • Kellő hozzáértés nélkül több bank ajánlatát értelmezni, átlátni, vagy fizikailag őket végigjárni, főleg, ha az ember határidőkhöz kötött, lehetetlen feladat.
  • Sok esetben a hitelintézeteknek nem érdeke a 100%-ban egyértelmű és teljes tájékoztatás.
  • Egy banki ügyintézőnek szinte lehetetlen mindenre kiterjedő tájékoztatást adni, helyenként emiatt túl sok, máshol túl kevés az információ.
  • A hitel sok lényeges eleme nem publikus.
  • A bankok döntéseiket nem kötelesek indokolni.
  • Az akciók jönnek-mennek, szinte képtelenség napi szinten képben lenni mindenről.
  • A jogszabályi változások sokaságát is nehéz követni.

 

Időnként vizsgálja felül hitelét. Ami jó volt induláskor, nem biztos, hogy az marad évekig. Érdemes néha szétnézni a piacon, mert elképzelhető, hogy akad olyan banki termék, amelyre ha lecseréli jelenlegi kölcsönét, kedvezőbb konstrukcióhoz juthat, amellyel sok pénzt megspórolhat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...