Mi a PayPal?

  2017. április 10.

Sokan nem is hallottak róla, ezért nincsenek is tisztában azzal, hogy mi a PayPal. A PayPal elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyet azok, hitelkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy inkasszómegbízással tölthetnek fel lakossági, vagy céges bankszámlájukról. Internetes vásárlások során nem kell bizalmas hitelkártya- vagy számlaadatokat megadni, illetve továbbítani, hanem a PayPal felhasználói név, valamint a jelszó megadása elegendő a fizetés lebonyolításához. Ennek természetesen feltétele, hogy a webáruház szerződéses partnere legyen a PayPalnak. A Paypal segítségével fogadhat, és küldhet pénzt, akár bankkártya, vagy bankszámla nélkül is.

 

A PayPal rendszer egyik előnye, hogy vásárláskor nem kell kiadni a kezéből a kártyát az adataival, és az összeg szinte azonnal megérkezik a partneréhez. Interneten, mobiltelefonról, de akár Skype-on is küldhet Magyarországon kívül külföldre is pénzt. A tranzakció teljesen ingyenes. Jelenleg a rendszernek több mint 100 millió felhasználója van, és több mint 190 országból tud a PayPal számla segítségével pénzt fogadni. 

 

Arra is lehetőség van, hogy ha tudja az e-mail címét annak, akitől a pénzt várja, akkor a rendszeren keresztül levelet küldenek neki, amiben megtudhatja, hogyan juttathatja el a pénzösszeget a számlára. Egyszerűbb megoldást is felajánl a Paypal. A rendszer generál egy linket, amit kitehet a weblapra és így bárki tud számlájára utalni. 

 


hirdetés

A pénz küldése ingyenes, a fogadásának a díja attól függ, hogy milyen csomagot választ magának. A díj 1,9 – 3% között mozog minimum 0,3$. Ez igen alacsony ár ahhoz képest, hogy a bankok mennyit szoktak elkérni az utalásokért. 

A PayPal használatához be kell regisztrálni a szolgáltatás oldalán. Meg kell adni pár adatot, melyek közül itt, az e-mail cím lesz a legfontosabb, mert a rendszeren belül ez a fő azonosítója. Maga a PayPal számla az e-mail címhez van kötve. Ha ez megvan, már tud is pénzt fogadni.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...